Details over de Galaxy S22 lekken vroegtijdig uit

Details over de Galaxy S22 stromen nu al binnen.

Nou, de inkt van het persbericht over de aankondiging van de Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3 is nog niet eens opgedroogd, en we krijgen al Samsung’s aankomende Galaxy S22-serie specificaties van “verschillende kanalen”. Wij nemen jullie mee in wat wij nu inmiddels weten.

Galaxy S22 Ultra

 • Nieuwe 12MP in plaats van 10MP zoomcamerasensoren
 • 108 MP hoofdcamerasensor
 • 6,8″ QHD+ 120Hz-scherm
 • 5000mAh batterij

We weten waar je het meest in geïnteresseerd bent, de specificaties van het Ultra-model van de Galaxy S22-serie , aangezien deze naar verwachting de zware hardwarehit zal zijn zoals zijn voorganger, de S21 Ultra, die nog steeds onovertroffen is als een allround vlaggenschiptelefoon.

Allereerst zullen we je kalmeren, de S22 Ultra zal nog steeds een gigantische 108MP hoofdcamerasensor gebruiken, ook al gaan er geruchten dat Samsung zal overschakelen naar zijn nieuwe 50MP-exemplaren voor de S22-serie. Niet de Ultra. De 12 MP ultrawide camera van de S21 Ultra zal ook worden overgedragen, maar het meest intrigerende is dat er naar verluidt nieuwe zoomcamerasensoren zullen zijn.

Terwijl de Galaxy S21 Ultra 10MP-sensoren heeft voor zowel de 3x telefotocamera als de 10x periscoopzoomcamera, kan het op de S22 Ultra uniform over de hele linie gaan met 12MP-sensoren voor alle camera’s behalve de belangrijkste 108MP-eenheid. Als dit dezelfde grote 1,4 m-sensoren zijn als de ultrabrede, verwacht dan een betere gevoeligheid bij weinig licht tijdens het zoomen, evenals uniformiteit van kleur en witbalanspresentatie van alle Galaxy S22 Ultra-shooters.

De volgende is de schermgrootte van de Galaxy S22 Ultra. Het blijft weer een 6,8″-scherm met moderne LTPO-technologie en 120Hz variabele verversingssnelheid. Het is niet nodig om iets goeds te veranderen, en dan nog een met QHD+ resolutie. Het enige dat Samsung zou kunnen veranderen, is de OLED-generatie van het paneel, en teruggaan naar een enkele Hz in verversingssnelheidsvariabiliteit (momenteel een bereik van 10 Hz-120 Hz), zoals op de OnePlus 9 Pro, waardoor het algehele stroomverbruik van het paneel wordt verminderd vergeleken met de S21 Ultra. 

Gezien het feit dat de S22 Ultra hetzelfde enorme batterijpakket van 5000 mAh zal behouden, en het feit dat deze mogelijk wordt geleverd met een 4nm Snapdragon 895-processor, kan de levensduur van de batterij verder worden verbeterd ten opzichte van de toch al uitstekende S21 Ultra-niveaus.

Galaxy S22 Plus

 • 50MP hoofdcamerasensor
 • 12MP camera met 3x optische zoom
 • 6,55″ 120Hz FHD+ scherm
 • 4600mAh batterij

Het middelste kind van de Galaxy S22-familie is degene die een hoofdcamera-upgrade krijgt naar de 50 MP-sensoren van Samsung, zo lijkt het. We zeggen upgrade, ook al is de S21+ uitgerust met een 64MP camera, aangezien de pixels van deze laatste erg klein zijn. De nieuwe 50 MP GN2-sensor van Samsung is bijvoorbeeld een lust voor het oog op het gebied van fotokwaliteit en scherpstellen. De verwachte specificaties van de Galaxy S22+ hoofdcamera zijn echter van een andere aard – 50 MP 1/1,55 “sensorgrootte – wat duidt op een grootte van ongeveer micron voor de pixel- lichtbak. Dat is nog steeds een groot verschil met de kleine pixels van 0,8 micron op de S21+ die, laten we eerlijk zijn, niet zoveel licht kunnen verzamelen als de hoofdcamerasensor op de S22+. We hopen alleen dat Samsung’s nieuwe Dual Pixel Pro focustechnologie aanwezig zal zijn.

Het andere belangrijke nieuwe aspect in de camera-afdeling van de Galaxy S22+ en S22 is dat ze deze keer zullen worden uitgerust met een echte 3x telecamera met een 12MP-sensor, misschien dezelfde kit die zoomtaken op kortere afstand uitvoert als op de S22 Ultra. 
Samsung’s S21+ en S21 hebben geen telecamera, maar vertrouwen eerder op crop-zoomen van de 64MP-sensor met hoge resolutie, die, laten we eerlijk zijn, niet echt foto’s kan produceren die zo schoon zijn als een echte optische zoomkit. Bovendien zou de nieuwe resolutie van de 50 MP-hoofdcamera Samsung ertoe kunnen hebben aangezet om de afhankelijkheid van cropzoom te stoppen en toekomstige kopers te verleiden met een echte zoomcamera in de specificaties van de Galaxy S22+.

Een ander groot verschil in S22+ vs S21+ specificaties zit in de diagonaal van het scherm. Samsung heeft de S22+ misschien iets kleiner gemaakt, aangezien het rapport aangeeft dat het scherm 6,55 inch is, in tegenstelling tot de 6,7 inch op de S21+, en het is de derde keer dat we dat van verschillende bronnen horen. Dat is ook logisch – op deze manier zullen gebruikers meer onderscheidend onderscheid maken tussen het middelste kind en de Ultra qua grootte. 

Helaas zal het verkleinen van de S22+ schermgrootte blijkbaar ook een batterijcapaciteitsduik met zich meebrengen, vermeld als een 4600mAh-eenheid, terwijl de S21+ wordt geleverd met een 4800mAh-pakket. Het zijn moeilijke tijden en iedereen moet offers brengen.

Galaxy S22

 • 6.06″ 120Hz FHD+ scherm
 • 50MP hoofdcamerasensor
 • 12MP camera met 3x optische zoom
 • 3800mAh batterij

De kleinere broers en zussen in de Galaxy S22-serie zullen beide worden uitgerust met Samsung’s nieuwe 50MP-sensor en 12MP 3x optische zoomcamera’s, naast de ultrabrede, omdat beide zullen vechten voor hun voortbestaan. In de Galaxy S21-serie verkocht alleen de Ultra goed, terwijl de andere twee sidekicks meer in hun winkelrekken lagen dan hun S20-tegenhangers.

De S21 heeft al een klein 6,2″-scherm, maar de S22 zal net als de S22+ last hebben van de ongelooflijk krimpende Galaxy. Er wordt beweerd dat hij is voorzien van een 6,06″-scherm en we kwijlen nu al over het feit hoe compact hij is zal zijn. Die diagonale krimp betekent opnieuw een kleinere batterij – 3800mAh tegen 4000mAh in de S21 – maar hopelijk wordt de lichte capaciteitsdaling gecompenseerd door nieuwere, zuinigere processor- en weergavetechnologieën.

Niet dat de 6,2- incher groot is, maar die kleinere schermen kunnen ook ontwerpwijzigingen in de S22-serie betekenen, en dat heeft onze aandacht, hoewel de aankomende telefoons naar verluidt grotendeels vergelijkbaar blijven met de S21-modellen in hun uitwendig uiterlijk. Welke zou jij kiezen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Grand Theft Auto komt mogelijk ook naar de smartphone.

Grand Theft Auto komt naar de smartphone

Volgend bericht

De OnePlus 9 Pro en OnePlus 9 zijn definitief gelanceerd.

Betaalbare OnePlus 9 RT komt in oktober

Gerelateerde berichten

Total
1
Share