Details over de Galaxy P30 en P30+ komen naar boven

Al eerder werd bekend gemaakt dat Samsung een andere koers wil varen. Het toevoegen van nieuwe series in het bestaande gamma behoort tot de nieuwe strategie van de fabrikant. De Galaxy P30 en P30+ zijn mogelijk de eerste modellen die de nieuwe koers van Samsung gaan bepalen. De eerste details over deze nieuwe modellen druppelen dan ook langzaam binnen.

LCD scherm

Om een goede statement te maken in de koerswijziging zal de nieuwe Galaxy P30 en P30+ de beschikking gaan krijgen over een LCD scherm. Hiermee stapt Samsung af van de immers populaire AMOLED schermen die de afgelopen jaren gebruikt zijn. Aangezien de fabrikant de afgelopen periode veel gebruikt maakt van de Infinity Displays met een contrastratio van 18:9 is het ook goed mogelijk dat deze LCD schermen ook over deze zelfde verhouding gaan beschikken. De keuze voor het LCD scherm komt niet zomaar uit de lucht vallen. De nieuwe Galaxy P30 en P30+ moeten prijsvechters gaan worden op de Aziatische markt. Door de keuze van dit specifieke scherm kan Samsung de kosten aanzienlijk drukken. Het ziet er dan ook naar uit dat deze smartphone enkel op dit werelddeel leverbaar zal gaan worden, al zijn bronnen hier nog niet geheel duidelijk in.

In-display vingerafdrukscanner

Mogelijk zijn de nieuwe Galaxy P30 en P30+ de eerste serie van smartphones die de beschikking gaan krijgen over een in-display vingerafdrukscanner. Het wordt mogelijk wel de goedkope variant. Dit betekent dat de nieuwe serie voorzien gaat worden van een optische vingerafdrukscanner achter het scherm. Deze scanner is in de regel minder nauwkeurig ten opzichte van de ultrasonische vingerafdrukscanner die vermoedelijk zijn weg zal vinden in de Galaxy S10.

Hardware

Exacte details over de Galaxy P30 en P30+ ontbreken vooralsnog. Toch kunnen wij wel goed inschatten wat de nieuwe serie ons zal gaan brengen. Zo is het vermoeden dat deze nieuwe serie standaard geleverd gaat worden met een drietal camera’s aan de achterzijde. De achterzijde zal daarnaast opgetrokken zijn uit glas. Vanwege de in-display vingerafdrukscanner is de scanner aan de achterzijde vervallen. Vermoedelijk worden de Galaxy P30 en P30+ geleverd met een Snapdragon chipset, maar welke dit exact zal gaan worden is helaas nog niet duidelijk.

Het zal ons niets verbazen als ook deze nieuwe serie op 11 oktober gepresenteerd zal gaan worden door Samsung. Vermoedelijk zullen beide modellen niet naar Europa komen, maar wij laten ons graag verrassen door Samsung. Op 11 oktober zal er meer duidelijkheid gaan komen in deze nieuwe serie.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1140

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.