Er zijn renders en details gelekt over de Sony Xperia 1 III

Details en renders gedeeld over de Sony Xperia 1 III

Na de eerste renders van het compacte model van deze high-end Xperia 1 III lekt nu ook het absolute vlaggenschip in details door. Hierdoor krijgen wij nu een beter beeld wat wij binnenkort vanuit Sony mogen verwachten. De eerste specificaties zijn in ieder geval bemoedigend te noemen.

Buitenzijde Xperia 1 III

Voortbouwend op het succes van de Xperia 1 II , heeft de aankomende Xperia 1 III een industrieel ontwerp dat opnieuw wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een groot 6,5-inch 21: 9-scherm en uniforme randen. 

Sony heeft de meeste inspanningen gedaan om de dikte van de randen te verminderen, en dat is merkbaar bij de afmetingen. Waar de Xperia 1 II een afmeting heeft van 165,1 x 71,1 x 7,6 mm, scoort de Xperia 1 III slechts 161,6 x 67,3 x 8,4 mm. 

Deze opstelling is gecombineerd met een bijgewerkt frame, vermoedelijk uit aluminium gesneden, dat nu volledig vlak is. Het bevat een volumeknop, een aan / uit-knop die ook dienst doet als vingerafdrukscanner, een speciale sluitertoets en een nieuwe sneltoets. Net als het vorige model is Sony’s Xperia 1 III gericht op ervaren gebruikers, dus het blijft een 3,5 mm koptelefoonaansluiting en een microSD-kaartsleuf bevatten. Om de beste audio-ervaring te garanderen, heeft Sony ook de dubbele naar voren gerichte luidsprekers behouden.

Camera’s

Periscoop-camera’s werden behoorlijk populair in 2020, maar Sony sloeg de functie over op beide vlaggenschepen. Om de gerelateerde klachten aan te pakken en de concurrentie bij te houden, heeft het Japanse merk nu besloten om er een toe te voegen aan zijn eerste 2021-model.

De exacte specificaties zijn op dit moment niet beschikbaar, maar de nieuwe zoomcamera moet ten minste 5x optische zoom bieden, hoewel 10x niet kan worden uitgesloten, en hij zal naast een 3D Time-of-Flight-sensor zitten, de belangrijkste camera, en wat waarschijnlijk een ultrabreedhoeklens is. 

Net als vorig jaar is het hele camerasysteem ontwikkeld in samenwerking met ZEISS en is het voorzien van een ZEISS T-coating. 

Hardware

In het hart van de Sony Xperia 1 III zou Qualcomm’s Snapdragon 888 moeten zitten. De laatste wordt ook gebruikt in de Amerikaanse Galaxy S21-modellen en betekent dat het volgende Xperia-vlaggenschip een van de snelste telefoons op de markt zal worden.

Zoals Hemmerstoffer zelf bevestigde, biedt de Xperia 1 III standaard 5G-netwerkondersteuning, net als het model van de vorige generatie. De efficiëntere modem betekent dat het gerelateerde batterijverbruik minder opvalt. 

Het RAM-geheugen en de opslag zijn een beetje een mysterie, maar er kan een weloverwogen schatting worden gemaakt. Sony’s Xperia 1 II werd vorig jaar geleverd met een 8 / 256GB-configuratie, dus hetzelfde zou kunnen gelden voor het 2021-model. Of er duurdere varianten in de maak zijn, valt nog te bezien. 

Lancering en prijs

De Sony Xperia 1 III moet later dit kwartaal worden aangekondigd, mogelijk eind februari of maart. Een korte lanceringsdatum zou ideaal zijn, maar Sony heeft de neiging om zijn Xperia 1 vlaggenschepen tegen het einde van het tweede kwartaal te verzenden. Als dat het geval is in 2021, verwacht dan dat de Xperia 1 III rond juni wordt uitgebracht. 

De prijs is in dit stadium meer een gok, hoewel de Xperia 1 II vorig jaar voor € 1.199 werd verkocht en het zou niet verrassend zijn om te zien dat Sony de Xperia 1 III op dezelfde manier positioneert, gezien de focus op een nichesegment in plaats van op de reguliere markt. 

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1192

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.