De nieuwe Apple iPhone Flip komt in een hele serie aan opvallende kleuren beschikbaar.

De opvouwbare iPhone is juist gericht op de jongere doelgroep

De drums worden luider en alle eerdere patentaanvragen vertellen ons dat Apple inderdaad werkt aan een opvouwbare iPhone. Eind vorig jaar suggereerde men dat Apple contractfabrikant Foxconn twee verschillende opvouwbare versies had laten testen. Een van de prototypes leek naar verluidt op de Samsung Galaxy Fold met een vouwmechanisme dat lijkt op het openen en sluiten van een boek. Dit apparaat verandert een smartphone in een tablet wanneer deze wordt geopend.

Keuze lijkt al gemaakt

De andere vormfactor die wordt getest, en degene die Apple naar verluidt voorstander is geweest, is een opvouwbare flip-stijl vergelijkbaar met de Motorola Razr en de Samsung Galaxy Z Flip . Met dit ontwerp zou een iPhone veilig in een zak passen totdat hij nodig is. Op dat moment zou het apparaat openklappen om een ​​iPhone met groot scherm te onthullen. Apple neigt naar het clamshell flip-ontwerp voor de opvouwbare iPhone, volgens steeds meer bronnen. De bronnen van Prosser konden hem geen reden geven waarom Apple het ene opvouwbare ontwerp boven het andere koos, maar zeiden wel dat de clamshell-vormfactor de meeste aandacht van Apple krijgt (en we nemen ook Foxconn aan). 

Opvallende kleuren

De tipgever zei wel dat Apple zijn clamshell opvouwbare iPhone in verschillende kleuren wil aanbieden. En dit zullen niet zomaar kleuren zijn. Prosser noemt ze “leuke kleuren” die doen denken aan de helderdere, levendige tinten van de iPhone 12- modellen in vergelijking met de iPhone 12 Pro. Dit suggereert dat Apple zijn flip-smartphone zal richten op een jonger publiek. Opmerkelijke noot hierin, deze potentiële kopers zitten misschien niet met een zak vol met contanten. Dat betekent niet dat Apple de telefoon weggeeft, maar hij kan worden geprijsd met een lagere prijs dan verwacht. Als je je herinnert hoe Polaroid zijn Swinger-camera halverwege de jaren zestig op de markt bracht, zal Apple misschien dezelfde tactiek hanteren en de “iPhone Flip” op de markt brengen voor de jongere generatie. Apple probeerde een soortgelijke campagne met de Apple iPhone 5c die werd aangeboden in blauw, groen, roze, geel en wit.

Lancering

Terwijl sommige van de eerdere geruchten over de opvouwbare iPhone praten over een ​​lancering volgend jaar, zegt Prosser dat het project nog niet zo ver is om klaar te zijn voor een release in 2022. Dus als je aan een opvouwbare iPhone denkt, moet je misschien nog een jaar wachten tot 2023 voordat hij arriveert. Het nodige geduld wordt nog wel gevraagd dus.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.