De Moto E7 van Motorola is vandaag officieel wereldkundig gemaakt.

De Moto E7 is officieel als Motorola’s nieuwste budgettelefoon

Motorola heeft het afgelopen decennium succes geboekt met de goedkope Moto E-serie. Dat lijkt nu nog een jaar door te gaan dankzij de komst van de volgende generatie Motorola Moto E7.

Achterzijde Moto E7

De nieuwste smartphone in het instapsegment van Motorola biedt een vertrouwd ontwerp, compleet met een aan de achterkant gemonteerde vingerafdrukscanner in het iconische batwing-logo en een vierkante ‘camerabobbel’ in het midden.

In de laatste zit een 48-megapixel-hoofdcamera die ‘premium mobiele fotografie’ naar een lagere prijs brengt, volgens Motorola. De sensor maakt gebruik van pixel bining technologie om superieure 12-megapixel foto’s te produceren.

Het ondersteunt ook een reeks functies, waaronder nachtzicht, portretmodus en panoramamodus. Zoals bij veel Android-smartphones tegenwoordig, is ook Google Lens in de camera geïntegreerd.

Elders in de camerabobbel zit een 2-megapixel macrocamera, die 2,5x dichter bij een object kan komen, en een LED-flitser. Qua video ondersteunt de hoofdcamera zowel HD- als Full-HD-opnames met 30 fps.

Groot scherm en forse accu

Bij het omdraaien van de Moto E7 blijkt dat er een 6,5-inch Max Vision display met een HD + (1600 x 720p) resolutie en een waterdrop-achtige inkeping in de bovenzijde van het scherm. Dit laatste is de thuisbasis van een 5 megapixel selfie-sensor die portretopnamen ondersteunt.

Om optimaal te profiteren van de smartphone, heeft Motorola Android 10 vooraf geïnstalleerd met zijn minimale aangepaste UI-overlay. Er is ook een batterij van 4000 mAh waarvan Motorola beweert dat deze een batterijduur van maximaal 36 uur heeft. Wat de binnenkant betreft, de Moto E7 wordt aangedreven door de MediaTek Helio G25, een chipset die onlangs in de Redmi 9A is toegepast . Het biedt ook standaard 2 GB RAM en 32 GB opslag, hoewel microSD-kaarten tot 512 GB worden ondersteund. Andere functies zijn onder meer 10 W snel opladen, Bluetooth 5.0 en 4G-netwerkconnectiviteit.

Prijs en beschikbaarheid

Motorola’s Moto E7 zal in de komende weken worden uitgerold naar Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Azië. Er is geen woord gesproken over het feit of het in de nabije toekomst naar Europa zal komen.

Qua kleur komt de smartphone in Aqua Blue, Mineral Grey en Satin Coral. Zoals gewoonlijk kan de beschikbaarheid variëren afhankelijk van de markt.

Helaas zijn de regionale prijzen nog niet bevestigd. Maar gezien de specificaties, verwacht dat het apparaat iets meer dan € 100 zal kosten.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.