Codenamen Huawei P40 zijn een middelvinger naar Amerika

De P40 en P40 Pro gebruik intern Disney-namen.

Je kunt gerust stellen dat Huawei en Amerika geen dikke vrienden zijn. Amerika heeft zware handelssancties opgelegd aan Amerikaanse bedrijven die zaken doen met Huawei. Hierdoor is de Chinese fabrikant inmiddels genoodzaakt om met alternatieven te komen. Als het om de verkopen gaat lijkt de fabrikant er tot nu toe nog weinig last van te hebben, maar blij zijn ze er natuurlijk niet mee en dit maken ze ook duidelijk.

Huawei P40

De aankomende P40-serie wordt het volgende vlaggenschip van Huawei. Voor wat er nu bekend is zal bij deze nieuwe smartphone de focus liggen op verbeterde camera’s en software rondom deze camera’s. Het is juist bij deze camera’s waar goed onderscheid wordt gemaakt tussen de ‘reguliere’ P40 en de P40 Pro. De spanningen rondom de lancering zijn hoog. Het wordt mogelijk de eerste smartphone die standaard geleverd wordt met HMS, oftewel Huawei Mobile Servies. Sinds het handelsembargo mag de fabrikant nog wel Android 10 gebruiken, maar ze mogen geen koppeling meer maken met Google Services. Hierdoor zullen smartphones in Europa vrijwel onbruikbaar worden. Met HMS hoopt Huawei dit probleem voor eens en altijd opgelost te hebben.

Codenamen P40 en P40 Pro

Alhoewel het wel duidelijk lijkt dat Huawei voor de namen P40 en P40 Pro zal kiezen gebruiken ze intern nog steeds andere namen. De blokkade vanuit Amerika zit de Chinezen niet lekker. Op een ludieke wijze lijkt men een dikke middelvinger op te steken naar Amerika door twee prominente figuren uit een Disney-film te pakken. Volgens een goed geïnformeerde bron hebben de P40 en P40 Pro intern respectievelijk de namen Anna en Elsa gekregen.

Zeggen de namen Anna en Elsa jou nog niets? Dit zijn de twee hoofdrolspeelsters uit de Disney-films Frozen en Frozen 2. Anna is hier de prinses en Elsa is de koningin met beide de kracht om ijs of sneeuw te creëren en te controleren vanuit hun vingertoppen. Je kunt juist dit laatste nog als een extra sneer naar de Amerikanen zien al moet je hier wel ruimdenkend zijn.

Disney of Amerika

Zowel Disney of Amerika hebben nog niet gereageerd op deze codenamen, maar het is wel duidelijk dat de namen niet zomaar gekozen zijn. Wij verwachten echter dat beide partijen dit links zullen laten liggen. Uiteraard heeft Disney niets te maken met het handelsembargo die Amerika heeft opgelegd aan Huawei. In zekere zin is het ‘slachtoffer’ geworden van twee kemphanen die elkaar alsmaar in de haren vliegen. Het is wel duidelijk dat Huawei een statement heeft gemaakt. Het is dan mogelijk ook een manier om aan te geven dat men afscheid neemt van Amerika en op eigen voet verder zal gaan. Met de lancering van hun eigen diensten lijkt dit al de eerste goede stap te zijn.

TomTom

Vandaag is ook duidelijk geworden dat het Nederlandse TomTom de digitale kaarten aan Huawei zal aanleveren. Hiervoor is tussen beide partijen een overeenkomst gesloten. Volgens een woordvoerder van TomTom was de deal echter al langer geleden gesloten. Tot op heden mocht men echter hierover niet naar buiten treden. Dit laatste heeft mogelijk alles te maken met de komst van HMS. Met de komst van TomTom op de P40 en P40 Pro is het duidelijk dat Google Maps nu definitief tot het verleden hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De Galaxy A31 en Galaxy A41 kunnen vooral betere camera's verwachten.

Specificaties van de Galaxy A31 en Galaxy A41 druppelen binnen

Volgend bericht
Op 11 februari zal Xiaomi zijn nieuwste vlaggenschip lanceren, de Mi 10 en Mi 10 Pro.

Xiaomi Mi 10 wordt op 11 februari gelanceerd

Gerelateerde berichten
Total
1
Share