De budgetvriendelijke Nokia C2 is vandaag in alle stilte gelanceerd.

Budgetvriendelijke Nokia C2 gelanceerd

Vandaag heeft Nokia in alle stilte de Nokia C2 gelanceerd. De stille lancering heeft naar alle waarschijnlijkheid niets te maken met het coronavirus, maar meer vanwege zijn prijstelling. Het belooft een zeer betaalbare smartphone te worden en om hier een zeer grote lancering voor te plannen past niet in het kader van de smartphone. 

Android Go

Geheel naar verwachting wordt de Nokia C2 geleverd met Android Go. Dit is een uitgeklede versie van Android 9. Enkele applicaties zijn standaard in een ‘lichtere’ vorm voorgeinstalleerd. Dit zorgt er voor dat de smartphone nog steeds goed bruikbaar blijft, maar bovenal ook snel. Net als zijn voorganger, de C1, zal dit model op ditzelfde principe gewoon weer verder gaan. In dat opzicht is er dus niet veel nieuws te melden.

Specificaties Nokia C2

Verwacht geen hoogwaardige specificaties bij deze budgetvriendelijke Nokia C2. Zo wordt de smartphone geleverd met een 5.7-inch HD+ display. Aan de achterzijde treffen wij een 5 megapixel camera aan. Deze zelfde camera is tevens aan de voorzijde terug te vinden als selfiecamera. Voor de rekenkracht hoef je de Nokia C2 zeker niet aan te schaffen. Zo wordt de smartphone geleverd met een 1.4GHz quad-core processor met 1 GB werkgeheugen en 16 GB opslag. De opslag is overigens nog wel verder uit te breiden tot maximaal 64 GB.

Gelukkig wordt de Nokia C2 wel standaard geleverd met ondersteuning voor 4G. De fabrikant heeft gekozen voor een 2800 mAh welke meer dan voldoende moet zijn om de smartphone goed werkend te houden voor een dag.

Prijs en beschikbaarheid

De fabrikant heeft nog geen uitspraak gedaan rondom de prijs van de Nokia C2. Wij verwachten echter dat deze onder de grens van € 100,= zal komen te zitten. De smartphone zal beschikbaar komen in de kleuren cyan en zwart. Er is helaas een kleine kans dat de Nokia C2 daadwerkelijk in de Nederlandse schappen terug te vinden zal zijn. Zijn voorganger heeft immers de Nederlandse winkels ook nooit weten te bereiken.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.