BlackBerry kondigt de betaalbare KEY2 LE aan

Al enige tijd is de KEY2 beschikbaar en nu heeft BlackBerry ook een betaalbare variant hiervan aangekondigd. Onder de naam KEY2 LE heeft de fabrikant een leuke en betaalbare smartphone op de markt gebracht. De KEY2 is ook in Europa goed ontvangen en de komst van zijn kleinere broer kan het merk alleen maar beter op de kaart zetten. 

Al enige tijd is de KEY2 beschikbaar en nu heeft BlackBerry ook een betaalbare variant hiervan aangekondigd. Onder de naam KEY2 LE heeft de fabrikant een leuke en betaalbare smartphone op de markt gebracht. De KEY2 is ook in Europa goed ontvangen en de komst van zijn kleinere broer kan het merk alleen maar beter op de kaart zetten. 

Ingedamt

De nieuwe BlackBerry KEY2 LE is een model wat op het gebied van hardware wat ingedamt is. De bestaande KEY2 werkt op de Snapdragon 660-chipset terwijl de KEY2 LE de Snapdragon 636 meekrijgt. Qua rekenkracht moet de ‘lite-versie’ wat inleveren. De nieuwe midranger wordt verder uitgerust met 4 GB werkgeheugen en krijg je bij het goedkoopste model de beschikking over 32 GB opslag. Er zal ook een versie beschikbaar komen met 64 GB. 

Enkel de rekenkracht is het grote verschil bij de KEY2 LE. Zo krijgt het nieuwe model exact hetzelfde scherm mee als zijn grote broer. Zo krijgt ook dit nieuwe model de beschikking over de 4.5 inch touchscreen met een 1620 x 1080 pixels resolutie. Ook dit scherm wordt weer beschermd door Gorilla Glass. In dat opzicht is er dus weer niets ingedamt. 

Andere zaken

Uiteraard is niet alleen de rekenkracht het grote verschil tussen beide modellen. De KEY2 LE wordt geleverd met een 12 megapixels camera die wordt bijgestaan door een 5 megapixels sensor. Op het gebied van het camerawerk moet er dan wel weer wat ingeleverd worden, maar desondanks kan er op de nieuwe KEY2 LE wel op 4K-resolutie een video geschoten worden. 

De lite-versie van deze BlackBerry krijgt ook een iets kleinere accu mee. Ondanks de kleinere accu is niet de verwachting dat deze ook minder lang mee gaat. Dit komt mede door de minder zware chipset. In de praktijk zal moeten blijken of dit ook de werkelijkheid is. 

Verschillende varianten

Ook de nieuwe KEY2 LE zal beschikbaar komen in verschillende kleuren. Zo komt deze in de kleuren Slate, Champagne en Atomic. Bij de laatste kleur heeft het toetsenbord ook nog een mooi rood accent er bij. Zoals vermeld komt het model beschikbaar in 32 GB of 64 GB. Het goedkoopste model krijgt een adviesprijs mee van € 399,-. Voor € 30,- meer heb je de beschikking over 64 GB opslag. 

Wanneer de nieuwe KEY2 LE werkelijk beschikbaar komt in Nederland is nog niet bekend. Over een exacte releasedatum werd helaas niet gesproken. Wij verwachten zelf dat dit, zeer betaalbare, model pas begin november beschikbaar komt in Nederland. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Nadat Honor bekend heeft gemaakt dat de Honor Play ook in Nederland beschikbaar komt kwam de fabrikant met de Magic 2. Althans, de fabrikant heeft een glimp gegeven wat wij kunnen verwachten van de nieuwe Magic 2. Zijn voorganger dateert al van december 2016. Het is dus goed mogelijk dat de nieuwe opvolger ook in december beschikbaar gaat komen. Helaas gaf Honor hier nog geen antwoord op. Uniek is de nieuwe Magic 2 wel.

Honor maakt ons warm voor de Magic 2

Volgend bericht
Vandaag heeft Motorola dan eindelijk de langverwachte One en One Power gelanceerd. Zoals verwacht en wat de naam ook doet vermoeden zullen beide modellen op de kale versie van Android werken. Met de lancering worden ook alle details duidelijk over beide smartphones ondanks dat beide modellen al eens uitgebreid gelekt zijn. 

Motorola One en One Power gelanceerd

Gerelateerde berichten
Total
16
Share