BlackBerry komt in 2021 terug!

BlackBerry zal in 2021 een nieuwe smartphone lanceren.

Je leest het inderdaad goed. Eind deze maand zou de licentie aflopen met een andere fabrikant (TCL). Na 31 augustus zou BlackBerry het merk laten verdwijnen. De fabrikant is echter op dit besluit teruggekomen. In 2021 zal het merk weer nieuwe smartphones op de markt brengen.

5G BlackBerry met QWERTY toetsenbord

Voor de productie en ontwikkeling van hun nieuwste smartphone heeft de fabrikant een nieuwe partnerschap getekend. Ditmaal zal het merk doorgezet worden door het securitybedrijf OnwardMobility en FIH Mobile Limited. Onder licentie zullen deze partijen ergens in 2021 een smartphone van BlackBerry op de markt brengen.

Zoals je het mag verwachten van een BlackBerry zal veiligheid hoog in het vaandel staan. De nieuwe smartphone zal gewoon werken op Android en de terugkeer van een volledig QWERTY-toetsenbord lijkt ook definitief te zijn. Het zijn juist exact deze ingrediënten waardoor BlackBerry uniek in zijn soort is.

Het lijkt er daarnaast sterk op dat de smartphone in kwestie standaard 5G zal ondersteunen. Dit mag je in 2021 eigenlijk ook wel verwachten. Details over de smartphone ontbreken vooralsnog, maar productiviteit lijkt een ander speerpunt te zijn.

Verwachtingen

Details over de licentie heeft BlackBerry niet kenbaar gemaakt. Bij OnwardMobility spreekt men echter wel over smartphones in plaats van een enkele smartphone. Het is dus goed mogelijk dat er in de toekomst meerdere modellen in het vat zitten. Dit hangt uiteraard wel af van het succes van het eerste model.

Juist dit laatste kan nog wel een spannend punt zijn voor de nieuwe partners. BlackBerry heeft in de afgelopen periode geen nieuwe smartphone (onder licentie) meer op de markt gebracht. Hierdoor moeten beide bedrijven ook flink wat geld investeren in marketing om de merknaam een nieuw leven in te blazen. De bedrijven hebben wel het geluk dat de merknaam altijd een solide en betrouwbare naam is gebleven. Dit kan zeker zorgen voor een verkoopimpuls.

2 reacties
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Realme zal op 1 september de X7 serie officieel lanceren.

Realme kondigt op 1 september de X7 serie aan

Volgend bericht
De 3.5mm jackplug komt mogelijk terug op de Samsung Galaxy S21.

Galaxy S21 komt met nieuwe chip en snelladen

Gerelateerde berichten
Total
1
Share