BlackBerry KEY2 Lite nu gecertificeerd door de FCC

De komst van een goedkopere variant voor de BlackBerry KEY2 lijken goede vormen aan te nemen. Bij de FCC is onder de codenaam BBE100-2 de smartphone gecertificeerd. Alhoewel bij de certificering weinig informatie wordt vrijgegeven weten wij nu inmiddels wel dat deze KEY2 Lite ook een lichtere accu zal omvatten.

De komst van een goedkopere variant voor de BlackBerry KEY2 lijken goede vormen aan te nemen. Bij de FCC is onder de codenaam BBE100-2 de smartphone gecertificeerd. Alhoewel bij de certificering weinig informatie wordt vrijgegeven weten wij nu inmiddels wel dat deze KEY2 Lite ook een lichtere accu zal omvatten.

Eerste geruchten

Rondom de nieuwe KEY2 Lite is nog maar weinig bekend. Al eerder lekte er informatie over de mogelijke kleuren waarin de nieuwe smartphone beschikbaar zal komen. Wij kunnen een kleurcombinatie gaan verwachten van rood met koper en blauw met koper. De nieuwe KEY2 Lite moet uiteraard ook een stuk goedkoper worden en hierdoor is gekozen voor een plastic behuizing. BlackBerry kennende zal dit alsnog wel heel netjes ogen. Al eerder verscheen het model al eens in een benchmark. Toen zagen wij nog de Snapdragon 660-chipset terug. Of deze chipset uiteindelijk ook gebruikt wordt blijft nog even de vraag. Dit bericht dateert namelijk van mei en ondertussen heeft Qualcomm ook weer nieuwere chipsets uitgebracht.

In ieder geval zal de nieuwe KEY2 Lite geleverd worden met Android 8.1 Daarnaast beschikt de goedkopere versie over een kleinere accucapaciteit. Bij de KEY2 Lite kun je rekenen op 2900 mAh tegenover 3500 mAh bij de reguliere KEY2. Op het gebied van werkgeheugen zal vermoedelijk ook ingeleverd moeten worden. Wij verwachten zelf hier 4 GB werkgeheugen. Een feit is wel dat deze KEY2 Lite aanzienlijk goedkoper moet gaan worden. Hiermee volgt de fabrikant het voorbeeld van veel andere smartphonemakers die ook mer dergelijke Lite-varianten op de markt komt.

Certificering

Met een certificering op zak lijkt de KEY2 Lite toch aanstaande te zijn. Over een mogelijke lancering ontbreekt nog ieder spoor, maar wij kunnen hem vermoedelijk wel dit kwartaal nog verwachten. Wanneer de KEY2 Lite na introductie werkelijk beschikbaar komt blijft dan nog even de vraag. Ook de leveringen van zijn grotere broer hebben nog even op zich laten wachten na de introductie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Ondanks eerdere geruchten gaat de Xperia XZ3 mogelijk toch over een enkele camera beschikken. Volgens een opname in een benchmark krijgt de Xperia XZ3 de beschikking over een 48 megapixels camera. Hiermee worden eerdere geruchten over een dualcamera direct ontkracht. De nieuwe Xperia XZ3 lijkt dan op het oog gelijkwaardig met zijn voorganger, echter onderhuids zijn dus wel de nodige wijzigingen op te merken. De 48 megapixels camera lijkt hier dan ook de grootste wijziging te zijn.

Sony Xperia XZ3 mogelijk uitgerust met een 48 megapixels camera

Volgend bericht
Niets is zo vervelend dan wanneer het scherm van jouw smartphone kapot is. Het scherm is immers het centrale punt voor de aansturing van de smartphone en zonder dit scherm kun je feitelijk niets. Samsung heeft nu succesvol een onbreekbaar scherm gemaakt. Dit bewuste scherm is inmiddels ook getest en ook gecertificeerd door de OHSA. Hiervoor heeft het scherm een serie van zware testen moeten ondergaan.

Samsung kondigt onbreekbaar OLED-scherm aan

Gerelateerde berichten
Total
1
Share