BlackBerry KEY2 LE specificaties gelekt

Recentelijk hebben wij al eens bericht over de komst van de goedkopere KEY2 LE. Het model moet naast de KEY2 op de markt worden gebracht en zal enkel op het gebied van hardware wat moeten gaan inleveren. Vandaag doken er specificaties op van deze KEY2 LE en hierdoor krijgen wij een goede indruk wat dit nieuwe model ons te bieden heeft. 

Recentelijk hebben wij al eens bericht over de komst van de goedkopere KEY2 LE. Het model moet naast de KEY2 op de markt worden gebracht en zal enkel op het gebied van hardware wat moeten gaan inleveren. Vandaag doken er specificaties op van deze KEY2 LE en hierdoor krijgen wij een goede indruk wat dit nieuwe model ons te bieden heeft. 

Buitenzijde

Om de kosten te drukken moet de fabrikant uiteraard wel wat zaken laten varen ten opzichte van zijn grote broer. Aan de buitenzijde is hier op het oog niet aan te merken. Zo zien wij nog steeds de beroemde QWERTY-toetsenbord onder het scherm zitten. Ook de vingerafdrukscanner in de spatiebalk is nog aanwezig. Het vermoeden bestaat wel dat het toetsenbord van een ander materiaal is gemaakt waardoor het toetsenbord op de KEY2 LE wat minder ‘premium’ aanvoelt. Op de achterzijde is de dualcamera-setup blijven zitten. Als je dit alles bij elkaar optelt lijkt de KEY2 LE aan de buitenzijde gewoon identiek aan de KEY2. De wijzigingen moeten dan ook vooral onderhuids hebben plaatsgevonden.

Specificaties

De KEY2 LE zal, net als de KEY2, de beschikking krijgen over de 4.5 inch touchscreen met een maximale resolutie van 1620 x 1080 pixels. De chipset heeft wel een wijziging ondergaan. De KEY2 LE wordt voorzien van de minder krachtige Snapdragon 636-chipset. Dit model wordt daanraast standaard voorzien van 4 GB werkgeheugen in plaats van de standaard 6 GB werkgeheugen op zijn grote broer. Er zullen wel vermoedelijk twee versies beschikbaar komen waarbij er keuze is uit 32 GB opslag of 64 GB opslag. De camera’s op de achterzijde hebben ook een lichte wijziging ondergaan. De KEY2 LE wordt vermoedelijk geleverd met een 12 megapixels camera die wordt bijgestaan door een 5 megapixels sensor. 

Opmerkelijk genoeg wordt er ook bezuinigd op de accu. Waar er met veel lof werd gesproken over de accucapaciteit van de KEY2 moet de KEY2 LE het nu gaan stellen met een 3000 mAh accu. Dit is een aanzienlijke teruggang. Nu moeten wij dit uiteraard wel in perspectief plaatsen aangezien de Snapdragon 636 ook minder stroom vraagt. Onder aan de streep zal de standbytijd ongeveer gelijk zijn.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de KEY2 LE werkelijk beschikbaar gaat komen is nog onbekend. Over een mogelijke adviesprijs ontbreekt dus helaas ook nog ieder spoor. De nieuwe smartphone zal dit jaar nog wel gelanceerd worden en beschikbaar komen in Nederland. Wij wachten dus nog verdere berichtgeving af rondom dit goedkopere model van BlackBerry.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Vorige week heeft Google Android 9.0 Pie gelanceerd. Al eerder werd duidelijk welke smartphones, buiten de Pixel-smartphones van Google, een update kunnen gaan verwachten naar deze nieuwste versie. Inmiddels hebben verschillende fabrikanten kenbaar gemaakt welke modellen de update kunnen gaan verwachten. 

Deze smartphone krijgen een update naar Android 9.0 Pie

Volgend bericht
Al eerder heeft Huawei de P Smart+ gelanceerd met een relatief brede notch. Op de persfoto's van de Mate 20 Lite is deze notch ook weer terug te vinden. De brede notch wil echter nog niets zeggen over de rest van deze serie. Het is dus goed mogelijk dat zowel de Mate 20 als de Mate 20 Pro een kleinere notch zullen krijgen. De toekomst zal leren in welk ontwerp deze twee modellen geleverd zullen worden. 

Persfoto toont de nieuwe Huawei Mate 20 Lite

Gerelateerde berichten
Total
8
Share