Betaalbare opvouwbare smartphone van Samsung is niet de Fold 2

Op 11 februari lanceert Samsung een betaalbare opvouwbare smartphone in plaats van de Galaxy Fold 2.

Iedereen kan bijna niet meer wachten op 11 februari. Dit is de datum waarop de Galaxy S20 gelanceerd zal worden. Voor nu wordt aangenomen dat ook de Galaxy Fold 2 gelanceerd zal worden, maar ook hier komt mogelijk nog verandering is. Volgens bronnen zal Samsung namelijk op deze datum niet de Galaxy Fold 2 lanceren.

Betaalbare opvouwbare smartphone

Het is al langer duidelijk dat Samsung graag een betaalbare opvouwbare smartphone op de markt wil zetten. Hierbij lijken de pijlen vooral gericht te zijn op de recent gelanceerde RAZR van Motorola. Het nieuwe model zal ook horizontaal gevouwen moeten worden, maar onderhuids zullen er wel wat zaken anders zijn. Juist op dit front kan Samsung namelijk de opvouwbare smartphone ook betaalbaar aanbieden. Welke naam dit goedkopere model zal krijgen is tot op heden nog compleet onduidelijk. Volgens bronnen wordt de Galaxy Fold 2 namelijk gewoon in augustus gelanceerd, een jaar na de herlancering van het huidige model.

Goedkopere hardware

Om de onbekende opvouwbare smartphone goedkoper aan te bieden zal Samsung ook de keuze moeten maken om deze van minder krachtige hardware te voorzien. Zaken zoals 5G en draadloos laden zullen dus ontbreken op deze smartphone. Daarnaast wordt er gekozen voor minder krachtige hardware. Zo kiest men vermoedelijk voor de Snapdragon 855 chipset. Het is juist de Snapdragon 865 die naar alle waarschijnlijkheid zijn debuut zal maken in de Galaxy Fold 2.

Volgens dezelfde bronnen wordt de opvouwbare smartphone ook geleverd met ‘slechts’ een 10 megapixel selfiecamera. Daarnaast schijnt het goedkopere model weer over hetzelfde scherm te beschikken als wat wij nu kennen op de Galaxy Fold. De Galaxy Fold 2 zal gebruik gaan maken van ultradun glas waardoor veel kinderziektes uit de weg zijn geholpen.

Deze specificaties duiden dan inderdaad op een midrange smartphone, maar dan wel opvouwbaar. Het is juist dit laatste waardoor het model alsnog prijzig kan uitvallen voor velen. Desondanks wil Samsung wel bewijzen dat een opvouwbare smartphone gewoon betaalbaar kan zijn.

Prijsindicatie

Al eerder spraken wij eens over een betaalbare opvouwbare smartphone. Dit bericht vaagde helaas weer spoedig weg, maar inmiddels wakkert het gerucht weer stevig aan. Op dit moment lijkt het er op dat dit model de helft zal moeten kosten in vergelijking met de Motorola RAZR. In Nederlandse prijzen schatten wij dan in dat hij alsnog ongeveer € 900,= tot € 1.000,= moet kosten. Opmerkelijk genoeg is ook de RAZR voorzien van midrange hardware, maar hier vraagt men wel de hoofdprijs voor. In dat opzicht zal het model van Samsung zeker meer bieden als het gaat om de hardware.

Update 11-01-2020: de bevestiging is er nu dat de nieuwe opvouwbare smartphone de Galaxy Bloom zal gaan heten. Lees hier het artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Robin Mobile zal binnenkort overgaan in de naam Budget Mobiel. Voor bestaande klanten zal er niets wijzigen.

Robin Mobile verdwijnt en wordt Budget Mobiel

Volgend bericht
De iPhone 9 lijkt heel erg op de iPhone 8. Onderhuids zijn de verschillen echter enorm.

Eerste renders van de Apple iPhone 9 duiken op

Gerelateerde berichten
Total
4
Share