Betaalbare Nokia 2.2 gelanceerd

Deze week is de zeer betaalbare Nokia 2.2 gelanceerd. Met een adviesprijs van € 119,- gaat de fabrikant direct de concurrentie aan met verschillende andere fabrikanten die voor dergelijke bedragen ook betaalbare smartphones op de markt hebben. De Nokia 2.2 springt er op zijn eigen manier goed uit.

Hardware
Verwacht met deze Nokia 2.2 zeker geen krachtpatser. Hier is immers de prijs ook naar. Zo wordt de smartphone geleverd met een MediaTek Helio A22-soc, een 5.7”-scherm met een resolutie van 720 bij 1520-pixels en 2- tot 3GB aan werkgeheugen. Voor de opslag is er 16 GB of 32 GB beschikbaar. Dit geheugen kan verder nog uitgebreid worden tot 400 GB middels een microSD-kaart.

De Nokia 2.2 is de eerste smartphone in deze reeks die in het Android One-programma valt. Hierdoor kun je rekenen op 2 jaar ondersteuning voor reguliere updates en drie jaar lang beveiligingsupdates.

Unieke features

Ondanks zijn enorm scherpe prijs vallen er toch wel enkele zaken op. Zo beschikt de Nokia 2.2 over gezichtsherkenning om de smartphone te ontgrendelen. Aan de achterzijde is er ook nog eens een 13 megapixels camera aanwezig. Voor een smartphone in deze prijscategorie is dat toch uniek te noemen.

Terug van weg geweest zijn de verwisselbare Xpress-covers. Bij lancering zullen er enkele kleuren beschikbaar zijn. Zo kunnen wij rekenen op de kleuren Pink Sand, Ice Blue en Forest Green. Met deze toevoeging wordt de term Xpress-covers sinds lange tijd weer gebruikt. Of dergelijke covers uiteindelijk ook zullen gaan aanslaan zal de toekomst moeten gaan uitwijzen.

Prijs en beschikbaarheid

De Nokia 2.2 krijgt een adviesprijs mee van € 119,-. Hiervoor krijg je, in verhouding, best veel smartphone voor weinig geld. Lang hoeven wij op het toestel ook niet te wachten, want de smartphone moet halverwege juni al beschikbaar gaan komen aldus Nokia. Of de Nokia 2.2 dan ook direct in Nederland beschikbaar is is nog onbekend.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.