Benchmark toont specificaties van de Asus ZenFone 6Z

Inmiddels is het duidelijk dat de nieuwe ZenFone 6-serie op 16 mei in Valencia gelanceerd zal gaan worden. De voorganger van deze smartphone werd met open armen ontvangen en was destijds de goedkoopste smartphone met de nieuwe Snapdragon 845-chipset. Dit hebben ze lang vol kunnen houden tot Xiaomi met de Pocophone F1 kwam. Zal Asus een dergelijke tactiek met de ZenFone 6Z weer gaan toepassen?

Specificaties

De nieuwe ZenFone-serie zal in verschillende versies gaan komen. Zo krijgen wij de reguliere ZenFone 6 en de ZenFone 6 Lite. Het is echter nog niet duidelijk of deze laatste versie ook in Nederland beschikbaar gaat komen. De ZenFone 6Z is de absolute topper van het trio en dit zie je ook direct in de specificaties terug.

De ZenFone 6Z zal uitgerust worden met de nieuwe Snapdragon 855. Deze wordt ondersteunt door 6 GB werkgeheugen volgens de benchmark. De octa-core processor staat garant voor hoge kloksnelheden die wel kunnen oplopen tot 2,84 Ghz.

De Snapdragon 855 wordt daarnaast ondersteunt door de Adreno 640 grafische processor. Deze nieuwste versie is ruim 25% zuiniger ten opzichte van zijn voorganger. Zoals wij mogen verwachten zal de ZenFone 6Z ook standaard uitgerust worden met Android 9.0.

Lancering

Het gaat nog even duren voordat wij de lancering van de ZenFone 6Z werkelijk kunnen meemaken. Op dit moment staat de datum vast op 16 mei. Wij moeten dus nog ruim anderhalve maand wachten voor wij weten met welke prijsstelling de nieuwe smartphone gelanceerd zal worden. Ons vermoeden is dat Asus dezelfde tactiek hanteert in vergelijking met zijn voorganger. Een krachtige smartphone voor weinig geld.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.