Bellen via 4G en WiFi nu ook mogelijk bij T-Mobile

Als een van de laatste grote providers heeft T-Mobile een belangrijke functie geactiveerd op hun netwerk. Klanten kunnen binnenkort ook gaan bellen via 4G of WiFi. Deze techniek staat beter bekend onder de naam VoLTE en is al even beschikbaar bij andere providers.

Beschikbaarheid

Op dit moment wordt de nieuwe functie gefaseerd uitgerold. Klanten met een recent Go-abonnement zullen als eerste gebruik kunnen gaan maken van bellen via 4G of WiFi. In de komende weken en maanden zullen alle andere klanten ook de beschikking gaan krijgen over deze functie. Ook oudere abonnementen, zoals Stel Samen of Flex kunnen rekenen op VoLTE.

Naast het abonnement moet ook de smartphone geschikt zijn voor VoLTE. Zo wordt de techniek ondersteunt vanaf de Apple iPhone 5S tot nu. Ook veel recente modellen van Samsung ondersteunen inmiddels het bellen via 4G. Bij andere merken is het aanbod nog beperkt en lijkt het echt nog te gaan om de laatste modellen zoals de Huawei P30-serie, Moto G7 Plus van Lenovo en de Nokia 7.1. Op de website van T-Mobile is meer informatie te vinden welke modellen daadwerkelijk geschikt zijn voor VoLTE.

Laatkomer

Van alle grote providers in Nederland is T-Mobile de absolute laatkomer. Al eerder begon Vodafone met het aanbieden van deze techniek. Zo werden de eerste klanten eind 2016 aangesloten en volgde de rest begin 2017. KPN was hierin een voorloper en was de techniek halverwege 2016 al voor elke klant beschikbaar.

Bellen via 4g maakt een gelijktijdige spraak- en dataverbinding mogelijk en biedt daarnaast betere geluidskwaliteit. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt zal er geen mobiele data verbruikt worden wanneer je belt via 4G. Bellen via wifi maakt het mogelijk om te bellen als het mobiele netwerk geen of slecht bereik heeft.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.