Belangrijke onderdelen voor de Apple iPhone 11 in productie

Cameramodule en scherm voor de iPhone 11 in productie

Eerder deze week werd bekend dat de eerste onderdelen voor de nieuwe Apple iPhone 11 in productie zijn gezet. Het ging hier toen om de cameramodule. Vandaag is het bekend geworden dat ook de OLED-schermen inmiddels hun weg richting de productiehal hebben gevonden. Naast de processor hebben de belangrijkste onderdelen van de Apple iPhone 11 hiermee hun weg gevonden naar de productie en is de komst van de nieuwe smartphone van Apple een stuk dichterbij.

LG Innotek

De nieuwe cameramodule van Apple wordt geproduceerd door LG Innotek. Deze fabrikant geeft aan dat het sinds maart hun personeelsbestand heeft verviervoudigd om aan de hoge vraag vanuit Apple te kunnen voldoen. LG is overigens wel bekend met de hoge verwachtingen vanuit Apple. Sinds enkele jaren is de fabrikant verantwoordelijk voor de productie van hun camera’s. Vanaf september 2018 is LG actief gaan zoeken naar werknemers. Op dat moment waren er nog 612 werknemers in dienst van de fabrikant. Inmiddels telt het personeelsbestand ruim 3396 werknemers.

In het derde kwartaal van 2018 werd een recordomzet door LG Innotek geboekt vanwege de enorme vraag naar de nieuwe Apple iPhone’s. Er werd een omzet geboekt van 1.91 miljard dollar. De winst kwam uit op 107 miljoen dollar. Bij de nieuwe iPhone 11 wordt een nog hogere omzet verwacht, aangezien de duurdere modellen nog een derde lens tot hun beschikking gaan krijgen. Hierdoor zal de prijs per cameramodule ook weer gaan stijgen.

LG Display

Het is voor het eerst dat LG Display een deel van de productie voor OLED-schermen voor zijn rekening zal nemen. Uiteindelijk zal de fabrikant ruim 10% van de totale vraag voor zijn rekening nemen. Dit komt neer op ongeveer 6 tot 7 miljoen OLED-panelen. Inmiddels is de productie van deze schermen opgestart. De standaard iPhone 11 krijgt de beschikking over een 5.8 inch OLED-scherm, terwijl de iPhone 11 Pro de beschikking gaat krijgen over een 6.5 inch OLED-scherm. Het goedkoopste model zal nog terugvallen op een LCD-scherm en deze valt dus buiten de productie vanuit LG Displays.

Apple is momenteel druk aan het winkelen voor hun OLED-displays. Zo is het al jaren bekend dat Samsung hun hoofdleverancier is voor deze schermen. Voor volgend jaar wil Apple mogelijk overstappen naar de chinese BOE Technology Group voor deze OLED-schermen. De fabrikant is geen onbekend bij Apple en levert al schermen voor onder andere iPad’s en MacBook’s. Een opvallend detail is dat deze ‘nieuwe’ fabrikant in gesprek is met LG om juist deze fabrikant OLED-schermen aan te gaan leveren voor hun smartphones.

Japan Display

Een andere belangrijke speler in het verhaal is Japan Display. Deze maakt momenteel het LCD-scherm voor de bestaande iPhone Xr en zal dit ook voor de nieuwe iPhone 11 gaan doen. Het is echter al langer bekend dat Apple juist dit type scherm wil uitfaseren en dit zal waarschijnlijk volgend jaar gaan gebeuren. De fabrikant wil nu gaan overstappen naar AMOLED, maar Japan Display was te laat met deze nieuwe techniek om alles voor elkaar te krijgen. Het is juist Apple die 100 miljoen dollar in Japan Display heeft gestoken om deze ontwikkeling een steun in de rug te geven. Het zal ons niets verbazen als juist Japan Display uiteindelijk de hoofdleverancier gaat worden van Apple als het gaat om schermen voor vrijwel elk product van Apple. Of 2020 dan ook het jaar wordt voor deze fabrikant is nog onduidelijk. De toekomst zal het leren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Samsung Galaxy A50s

Samsung lanceert de Galaxy A30s en de A50s

Volgend bericht
Motorola E6 Plus lekt uit in beeld

Motorola E6 Plus lekt uit in beeld

Gerelateerde berichten
Total
1
Share