Belachelijke prijzen voor een Asus en Sony smartphone

Dat smartphone alsmaar duurder worden lijkt inmiddels wel een trend. het is een trend die door Apple is ingezet, echter lijken andere fabrikanten deze trend over te nemen. Dat er voor nieuwe techniek betaald moet worden is logisch, echter moet een smartphone in onze ogen nog wel betaalbaar blijven. Op dit moment hebben wij een enorme twijfel of Sony zijn nieuwe Xperia XZ2 Premium zijn prijs kan rechtvaardigen. Bij Asus moet dit beslist een advertentiefout zijn.

Asus ZenFone 5z

Op de website van Asus is de ZenFone 5z online verschenen, echter moet er wel even $ 1999,- neergeteld worden voor de reservering. In dit geval gaan wij er van uit dat dit een drukfout is. De absurde prijs kan ook door Asus niet gerechtvaardigd worden en de prijs ligt ook niet in de lijn met de recente line-up van de fabrikant. De huidige ZenFone 5Q krijgt op dit moment en prijskaartje mee van $ 299,-. Dit is dan wel een midrange smartphone. Op basis van deze informatie verwachten wij dat de ZenFone 5z een prijskaartje zal hebben van ongeveer $ 500,-. Dit ligt meer in de prijsstelling die Asus hanteert voor hun smartphones. Wij verwachten dan ook dat Asus deze pre-order aanbieding spoedig wijzigt en dat de prijs van $ 1999,- echt een foutje is.

De ZenFone 5z wordt geleverd met een 6.2 inch touchscreen met een maximale resolutie van 2246 x 1080 pixels. Voor de rekenkracht is er de beschikking over de Snapdragon 845-chipset. Aan de achterzijde treffen wij een 12 megapixels camera aan. Er komen enkele modellen beschikbaar, maar de meest prijzige zal de beschikking krijgen over 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. Met een prijs van ongeveer $ 500,- is dit een zeer interessante smartphone voor wie een serieuze en krachtige smartphone zoekt.

Sony Xperia XZ2 Premium

Sony heeft de prijs kenbaar gemaakt van de Xperia XZ2 Premium. Voor een prijs van $ 999,- heb jij de beschikking over het nieuwe vlaggenschip. Om eerlijk te zijn moeten wij hier wel even achter onze oren krabben. De smartphone beschikt dan wel over een 5.8 inch touchscreen met 4K-resolutie, maar dit kan niet direct de prijs verklaren. Met 6 GB en 64 GB opslag kunnen wij ook niet zeggen dat dit enorm mooie specificaties zijn. Eerlijk gezegd, de XZ2 Premium is wat dat betreft een doorsnee smartphone in het hogere segment. Sony kan vooralsnog niet de bouwkwaliteit van Apple evenaren en hierdoor is de XZ2 Premium echt te hoog geprijsd door de fabrikant. Dat de verkopen hierdoor achterblijven is niet meer dan logisch.

Deze week heeft Sony ook te kennen gegeven in een aantal landen de verkoop van hun smartphones te staken. Het gaat hierbij om landen in het Midden-Oosten en Turkije. Volgens Sony is het niet winstgevend genoeg om hier de verkoop verder door te zetten. Werelddelen zoals Europa, de VS en Azie blijven vooralsnog nog wel interessant voor Sony. Met een prijs van $ 999,- voor de XZ2 Premium vragen wij ons eerlijk af of dit werkelijk een verkoophit gaat worden voor Sony. Ook in de landen waar de fabrikant nog wel verkoopt zal niet iedereen dergelijke bedragen neerleggen voor een smartphone.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.