Facebook heeft de ontwikkeling van WhatsApp met advertenties stopgezet.

Back-up WhatsApp nu anders wordt alles verwijderd

Recentelijk hebben Google en Facebook de handen geschud. Google biedt via Drive gratis opslag beschikbaar voor de back-up van WhatsApp. Dit houdt in dat alle gesprekken, foto’s en video’s in de cloud opgeslagen kunnen worden via Google Drive. Het opslaglimiet wordt niet aangetast door deze backup. Toch zit er wel een addertje onder het gras waardoor je snel moet handelen. 

12 november

Tot nu toe hebben gebruikers van WhatsApp een beperkte mogelijkheid tot een back-up. Als deze maximale grootte is bereikt moet je toch bestanden gaan verwijderen. Hier komt per 12 november een einde aan aangezien Facebook, de eigenaar van WhatsApp, een samenwerking is aangegaan met Google. Het grote voordeel daarnaast is dat deze back-up geen data zal opeisen van jouw eigen cloudopslag. 

Wie op dit moment zijn WhatsApp al meer dan een jaar niet van een back-up heeft voorzien zal zijn oude back-up ook niet meer na 12 november kunnen terugvinden. Deze worden op deze datum dan door Google automatisch verwijderd. De oude back-up wordt dan compleet verwijderd en dit betekent dat oude berichten, foto’s en video’s verwijderd zullen worden. 

Actie ondernemen

Je kunt heel makkelijk alsnog een recente back-up maken om op deze manier oude gesprekken alsnog te bewaren. Open hiervoor WhatsApp en klik dan rechtsboven op de drie puntjes. Klik hierna op Instellingen en dan op Chats. Klik hierna op Chat back-up en je kunt heel eenvoudig de back-up maken. 

Let wel op! Het bovenstaande geldt enkel voor gebruikers van een smartphone die op Android draait. Gebruikers op iOS of een ander besturingssysteem zal geen hinder ondervinden van deze wijziging. Gebruikers van een iPhone maken al gebruik van een soortgelijke back-up via iCloud. 

Geen grote wijziging

Binnen WhatsApp zal er geen grote wijziging plaatsvinden. Het is nog onbekend of via deze dienst nog een melding wordt gemaakt over deze samenwerking. Vooralsnog lijken Facebook en Google hier geen haast mee te hebben terwijl de wijziging toch binnen twee maanden plaatsvindt. Wij raden het dus zeker aan om de back-up nu even te maken, uiteraard via WiFi, om er zeker van te zijn dat oude gesprekken, foto’s en video’s behouden blijven. 

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.