Asus introduceert de ZenFone Live L1

Asus heeft vandaag hun nieuwste smartphone gepresenteerd, de ZenFone Live L1. Het is de eerste smartphone van de fabrikant die wordt geleverd met het nieuwe Android Go. De nieuwe smartphone is in Indonesie gepresenteerd en gelanceerd. Halverwege deze maand moet hij leverbaar zijn in dit land. Later dit jaar zal de ZenFone Live L1 ook leverbaar gaan worden in Nederland.

Android Go

Met de introductie van Android 8.1 heeft Google gelijktijdig Android Go gelanceerd. feitelijk is dit een lichtgewicht besturingssysteem en juist bestemd voor smartphones met minder zware specificaties. Juist dit OS is geschikt voor smartphones met bijvoorbeeld 512 Mb of 1 GB werkgeheugen. Dit besturingssysteem wordt standaard geleverd met enkele applicaties zoals Youtube, Google Maps en Gmail. Dit OS is er ook op gericht om data compacter in te laden. Zo verloopt een dataverzoek via een speciale server van Google die standaard webpagina’s in grootte verkleinen. Ondanks de verschillen kun je wel gewoon volledig gebruik maken van de smartphone zoals je gewend bent met een standaard Android smartphone. Je moet misschien ergens inleveren, maar in de regel genomen zul je hier niet veel van merken. De snelheid van de smartphone zal hier wel op vooruit gaan en dat is natuurlijk een belangrijk gegeven.

Specificaties

De nieuwe ZenFone Live L1 wordt geleverd met een 5.5 inch touchscreen met een maximale resolutie van 1440 x 720 pixels. Aan de achterzijde zien we een 13 megapixels camera en aan de voorzijde zien we een 5 megapixels camera terug. Volgens Asus kan de smartphone ook ontgrendelt worden met gezichtsherkenning. De ZenFone Live L1 wordt geleverd met een 1.4 Ghz quad-core processor en 1 of 2 GB werkgeheugen. Standaard kun je 16 GB aan media opslaan op de smartphone. Dit laatste is uit te breiden tot wel 2 TB. De smartphone wordt met 1 GB werkgeheugen uitgerust wanneer er voor Android Go wordt gekozen. indien er voor Android 8.1 wordt gekozen krijg je 2 GB werkgeheugen. Zoals wij het inmiddels gewend zijn van Asus ondersteunt ook deze smartphone dual-sim.

Wanneer de Asus werkelijk in Nederland leverbaar gaat worden is onbekend. Ook de adviesprijs is nog onbekend.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.