In alle stilte heeft Asus de nieuwe ZenFone Ares gelanceerd. De nieuwe smartphone van Asus wordt gezien als de directe opvolger van de AR. De nieuwe ZenFone Ares heeft dan ook zijn pijlen gericht op augumented reality en virtual reality, net als bij de AR.

Asus introduceert de ZenFone Ares

In alle stilte heeft Asus de nieuwe ZenFone Ares gelanceerd. De nieuwe smartphone van Asus wordt gezien als de directe opvolger van de AR. De nieuwe ZenFone Ares heeft dan ook zijn pijlen gericht op augumented reality en virtual reality, net als bij de AR.

Specificaties ZenFone Ares

De nieuwe smartphone van de fabrikant komt met specificaties die gelijkwaardig zijn aan zijn voorganger. De ZenFone Ares wordt geleverd met een 5.7 inch Super AMOLED touchscreen. Dit scherm heeft een maximale resolutie van 2560 x 1440 pixels. Net als bij zijn voorganger wordt ook dit scherm voorzien van Tru2life technologie. Hierdoor is het mogelijk om het scherm ook bij veel licht goed te zien.

De ZenFone Ares wordt aangedreven door de Snapdragon 821 chipset die wordt ondersteund door 8 GB werkgeheugen. Voor de opslag van media is er standaard 128 GB beschikbaar en dit kan eventueel verder uitgebreid worden. Aan de achterzijde treffen wij een hoogwaardige 23 megapixels camera. Rondom deze camera beschikt de ZenFone Ares uiteraard software rondom augumented reality voor de mooie 3D-effecten. Aan de voorzijde treffen wij een 8 megapixels selfiecamera aan.

Opmerkelijk genoeg wordt de nieuwe ZenFone Ares wel geleverd met een oudere versie van Android. De smartphone wordt geleverd met Android 7.0. Deze teleurstelling wordt wel weer opgevangen voor de accu met 3300 mAh capaciteit.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe ZenFone Ares is per direct beschikbaar. De adviesprijs zal omgerekend ongeveer op € 300,- gaan liggen. In Taiwan is de verkoop van de nieuwe smartphone al begonnen. Of de ZenFone Ares ook in Nederland beschikbaar zal komen is nog onbekend. Opmerkelijk genoeg claimt Asus dat deze ZenFone Ares enkel in Taiwan beschikbaar gaat komen. Al eerder heeft de fabrikant dergelijke uitspraken gedaan waarna de smartphone toch in meerdere landen leverbaar werd. Zijn voorganger is ook al geruime tijd in Nederland leverbaar. Er is dus wel een gedegen kans dat de ZenFone Ares in Nederland beschikbaar komt.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.