Asus experimenteerde met 10 GB werkgeheugen

Het kan altijd nog gekker en groter. Dit was waarschijnlijk de motivatie van Asus om in een nieuwe high-end smartphone 10 GB werkgeheugen weg te werken. Het was vermoedelijk bedoeld voor hun laatste gamingsmartphone. Dat het niet zover is gekomen is uiteraard jammer, maar het heeft ook andere goede redenen volgens laatste berichten.

Geen plek

Bijna een jaar geleden was Asus al begonnen met de ontwikkeling van de ROG smartphone (Republic of Gamers). Asus had een simpele taak voor ogen, de zwaarste en meest krachtige smartphone op de markt brengen. Recentelijk is deze smartphone ook gelanceerd en nog steeds is het een zeer krachtige smartphone, puur gericht op games. Tijdens de ontwikkeling was er ook even sprake van 10 GB werkgeheugen voor deze specifieke smartphone. Dat dit uiteindelijk niet gelukt is blijkt wel. Naast het feit of het werkelijk noodzakelijk is, was er gewoonweg geen plek voor zovel geheugen. De ruimte die het geheugen nodig had was gewoonweg niet beschikbaar en hierdoor zou de ROG-smartphone een heel stuk dikker worden. Ook met betrekking tot de koeling zou er een probleem ontstaan die de ontwikelaars niet konden omzeilen. Het werkgeheugen van 10 GB is hierna ook weer spoedig van de baan geveegd. Erg jammer natuurlijk, maar de smartphone moet wel praktisch blijven. In dit geval zou de smartphone enkel zwaarder en dikke worden.

Asus ROG smartphone

Recentelijk heeft Asus de ROG smartphone gelanceerd. Puur en enkel gericht op gamers is dit een smartphone die op alle fronten het beste biedt. Dit alles komt natuurlijk wel met een prijskaartje. Qua design is het al een mooi plaatje om te zien. Met het agressieve ontwerp en speciale inkepingen voor koeling maakt het een ruig ontwerp. Dit spreekt iedereen wel aan. De twee speakers aan de voorzijde zorgen voor de ultieme gamerservaring. Ook heeft Asus besloten om deze ROG smartphone nog van een jackplug te voorzien. Deze laatste aansluiting wordt nog veel gebruikt bij oordopjes. Het display is ook verbazingwekkend. Met een verversingsfrequentie van 90 Hz is het absoluut een van de beste schermen die wij nu tegenkomen.

Qua hardware kunnen wij de alom bekende Snapdragon 845 terugvinden die een kloksnelheid heeft van 2.96 Ghz. Voor de ondersteuning heeft Asus alsnog 8 GB werkgeheugen geplaatst. Voor de games is er uiteraard ook voldoende opslag en kun je kiezen uit 128 GB of een versie met 512 GB. Games staan er om bekend veel accu te gebruiken. De Asus ROG smartphone is dan ook voorzien van een 4000 mAh accu. In alle opzichten heeft Asus hierin zichzelf overtroffen, maar wel een echte high-end smartphone neergezet.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.