Archos lanceert zeer betaalbare Android Go smartphone

Vandaag heeft Archos een zeer betaalbare Android Go smartphone gelanceerd. Naast dat het de eerste Android Go-smartphone van deze fabrikant is, is het ook direct de grootste smartphone die momenteel leverbaar is met dit besturingssysteem. De Archos Access 57 4G is niet direct de eerste smartphone waar je aan zult denken, maar voor de prijs kun je hem haast niet laten liggen. Voor ruim onder de honderd euro kun jij al in het bezit komen van een smartphone met een 5.7 inch touchscreen.

Verwacht niet teveel

Buiten Europa is het merk niet heel erg bekend. Het merk opereert officieel ook enkel binnen Europa. Het merk staat daarnaast bekend om zijn budget smartphones en ook deze Access 57 4G is weer een prima voorbeeld. Verwacht dan ook niet teveel qua hardware. Zo heb je wel de beschikking over een 5.7 inch touchscreen, maar wel met een maximale resolutie van 960 x 480 pixels. Aan de achterzijde heeft Archos een 8 megapixels camera ingebouwd en voor de selfies is een 2 megapixels camera beschikbaar. De Access 57 4G beschikt over een 2400 mAh accu en daarnaast kun je er ook twee simkaarten in kwijt.

Voor de echte rekenkracht hoef je ook niet direct aan te kloppen bij deze Access 57 4G. Zo beschikt de smartphone over een 1.4 Ghz quad-core processor en 1 GB werkgeheugen. Eventueel is het mogelijk om de opslag verder uit te breiden middels een microSD-kaart. 

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Access 57 4G zal in oktober officieel leverbaar gaan worden. Ook dit model zal via verschillende kanalen in Nederland beschikbaar komen. Deze smartphone krijgt een adviesprijs van € 79.99. Er zal ook een model beschikbaar komen waarbij de ondersteuning voor 4G vervalt en waarbij de opslag slechts 8 GB is. Deze zal ook in oktober beschikbaar komen. Voor welke adviesprijs deze smartphone in de boeken gezet wordt is nog onbekend. Wij vragen ons ook af of dit model werkelijk nog klanten weet te vinden. Enkel de prijs en het formaat kan dan nog voor wat afzet zorgen voor Archos.

Gezien de prijs heeft de fabrikant wel een erg leuke smartphone op de markt gebracht. Verwacht dan ook niet teveel van de smartphone als het gaat om de rekenkracht. De prijs is hier dan ook naar.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.