Apple iPhone SE2 is een omgebouwde iPhone 8s

Apple werkt mogelijk aan de opvolger van de iPhone SE

Terwijl de iPhone 11 nog gelanceerd moet worden zijn er geruchten over de iPhone SE2 opgedoken. De opvolger van de bestaande iPhone SE hoeven wij voorlopig nog niet te verwachten, maar dat hij er gaat komen lijkt wel sterker te worden. Voor wat nu verwacht wordt zal de iPhone SE2 in maart 2020 gelanceerd worden.

iPhone SE2 is mogelijk de iPhone 8s

Op dit moment is de iPhone SE niet meer beschikbaar. Laten we het anders stellen, hij wordt in ieder geval niet meer geproduceerd. Zijn opvolger zal in maart 2020 gelanceerd worden. Volgens bronnen is dit niets meer en niets minder dan de iPhone 8s uit 2017. De nieuwe iPhone SE2 zal uiteraard wel op enkele updates kunnen rekenen ten opzichte van de iPhone 8s. Zo wordt Face ID vervangen door Touch ID.

Vooral het ontwerp van de iPhone 8s zal overgenomen worden voor de nieuwe iPhone SE2. Onderhuids zal Apple de nodige moderniseringen doorvoeren. Wij hebben met deze informatie wel een goed idee hoe de nieuwkomer er uit zal komen te zien. Welke hardware het goedkopere model uiteindelijk gaat krijgen zal in maart 2020 duidelijk moeten gaan worden.

Onderdelen uit de iPhone 11

Om een betaalbare smartphone te maken moet je soms gebruik maken van enkele oudere en dus goedkopere onderdelen. Het ‘oudere’ design is natuurlijk de eerste stap. Gek genoeg kiest Apple er wel voor om onderdelen uit de nog aan te kondigen iPhone 11 te gaan gebruiken. Zo zal de iPhone SE2 vermoedelijk geleverd worden met de A13 Bionic chipset met 128 GB opslag. Om de kosten verder te drukken kiest de fabrikant er wel voor om het werkgeheugen naar beneden te brengen tot 3 GB.

Over het camerawerk is vooralsnog niets bekend. Waarschijnlijk krijgt de iPhone SE2 de beschikking over een enkele camera aan zowel de voor- als achterzijde. Op dit gebied zul je dus fotokwaliteit moeten inleveren.

Waarom komt de iPhone SE2?

In het afgelopen kwartaal noteerde Apple voor het eerst een daling in de verkopen van hun smartphones. Het kan alles te maken hebben met de komst van de nieuwe iPhone 11. Toch merkt de fabrikant op dat op het gebied van goedkopere smartphones momenteel niets te kopen valt bij hun. De komst van de iPhone SE2 moet hier verandering in gaan brengen. Met deze smartphone wil de fabrikant de concurrentie aan gaan met fabrikant zoals Samsung en Huawei die qua marktaandeel steeds harder groeien.

De originele iPhone SE was een bescheiden succesnummer met ruim 30 miljoen exemplaren in 2016. Volgens bronnen zullen er 20 miljoen exemplaren van de iPhone SE2 van de band gaan rollen. De komst van deze goedkopere iPhone is vaak een extra boost voor hun bestaande serie iPhone’s en accessoires. Dat de iPhone SE2 een serieuze kandidaat is blijkt dan wel weer. De argumenten die gebruikt worden zijn zeker voor reden vatbaar. Vooralsnog zijn er geen echte concrete bewijzen dat het model werkelijk in ontwikkeling is. Wij zullen de eerste echte foto’s moeten afwachten, maar hier is nog ruimschoots tijd voor.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.