Apple streamt iPhone 11 event voor het eerst via YouTube

Komende dinsdag is het tijd voor de jaarlijkse keynote van Apple en dit jaar pakt het techbedrijf uit Cupertino het anders aan dan in alle voorgaande jaren. Het 'iPhone 11 event' zal namelijk voor het eerst ooit gelivestreamd worden via YouTube, de videodienst van concurrent Google. De aankondiging hiervan is nu al te zien op het YouTube-kanaal van Apple, waar het ook mogelijk is om een herinnering in te stellen zodat je een notificatie krijgt zodra het event begint.

Komende dinsdag is het tijd voor de jaarlijkse keynote van Apple en dit jaar pakt het techbedrijf uit Cupertino het anders aan dan in alle voorgaande jaren. Het ‘iPhone 11 event’ zal namelijk voor het eerst ooit gelivestreamd worden via YouTube, de videodienst van concurrent Google. De aankondiging hiervan is nu al te zien op het YouTube-kanaal van Apple, waar het ook mogelijk is om een herinnering in te stellen zodat je een notificatie krijgt zodra het event begint.

Meer mensen bereiken

De eerste iPhone keynote van Apple stamt alweer uit 2011 en werd toen al gepresenteerd vanaf het hoofdkantoor in Californië. In de daaropvolgende jaren is het event uitgegroeid tot een begrip en veel Apple fans kijken elk jaar weer hartstochtelijk uit naar de herfst, want ook qua datum heeft Apple er een gewoonte van gemaakt om het event in september of oktober te organiseren.

Het was echter vaak toch wel een klusje om het event online te kunnen volgen, al helemaal als je zelf geen producten had van Apple. Zo was de stream tijdens alle voorgaande events niet op alle apparaten te bekijken en tijdens de eerste keynotes was het alleen mogelijk om het event live te volgen via Safari en in eerste instantie met exclusiviteit, want zonder iPhone of Mac was het eigenlijk vrijwel onmogelijk om de keynote live te volgen.

Met de stap naar YouTube weet je van tevoren eigenlijk al wel dat Apple dit gedaan heeft om een zo groot mogelijk publiek te bereiken dit jaar, aangezien YouTube tegenwoordig eigenlijk wel overal te bekijken is – van smart-tv’s tot aan de allergoedkoopste smartphones van het moment. Overigens was de keynote wel altijd terug te zien via YouTube, maar meestal pas na een paar dagen en dus niet live.

Veel nieuwe producten

Aanstaande dinsdag om 19:00 Nederlandse tijd krijgen we voor het eerst te zien waar Apple ons mee hoopt te gaan verrassen in de komende maanden. Zo lijkt het erop dat er drie nieuwe iPhones op de markt zullen gaan verschijnen, waaronder de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro Max. Mogelijk zal ook Apple Watch Series 5 geïntroduceerd worden en daarnaast zullen we waarschijnlijk ook meer gaan horen over Apple TV+ en de Apple Card. Natuurlijk mogen alle spannende details over iOS 13 niet ontbreken, al kun je die stiekem al uittesten als je de iOS 13 Public Beta installeert op je iPhone.

Het is voor het eerst dat Apple journalisten, analisten en andere bijzondere gasten zal gaan verwelkomen op het hoofdkantoor in Californië. Meestal zijn nieuwe iPhones een week na de keynote al verkrijgbaar, dus ook wij van GSMnieuws zijn benieuwd naar wat we voorgeschoteld zullen gaan krijgen. We zullen jullie de komende dagen in ieder geval op de hoogte houden van alles omtrent het ‘iPhone 2019 event’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Nokia 6.2 en Nokia 7.2 hebben het levenslicht gezien

Nokia pakt groots uit met vijf nieuwe telefoons op de IFA

Volgend bericht
Per vandaag heeft T-Mobile enkele abonnementen stopgezet, waaronder het USA-abonnement. Naast dit abonnement heeft de provider ook het abonnement met 0 GB en 2 GB data stopgezet. Dit blijkt uit de prijslijst die de provider vandaag online heeft gezet. De wijziging gaat per direct in.

T-Mobile stopt enkele abonnementen waaronder het USA-abonnement

Gerelateerde berichten
Total
1
Share