Apple rond de overname rond Shazam af

De populaire applicatie Shazam is door Apple nu officieel overgenomen. Al eerder deze maand keurde de Europese Commissie de overname goed. De dienst voor muziekherkenning is dan nu ook in handen van Apple. Voor iOS gebruikers zijn er direct enkele zaken merkbaar. Zo zijn de advertenties nu uit de dienst verwijderd.

Advertentievrij

Na de officiële overname heeft Apple direct een persbericht opgesteld. Hierin heeft de techgigant te kennen gegeven dat de applicatie binnenkort advertentievrij zal gaan worden. Volgens eigen worden wordt hiermee de applicatie een stuk gebruiksvriendelijker. De aankondiging van deze advertentievrije applicatie lijkt zich momenteel enkel te richten op iOS, maar het is ook goed mogelijk dat de applicatie binnen Android ook advertentievrij wordt. Juist deze advertenties waren voor Shazam een verdienmodel. Waarom Apple de advertenties verwijderd, buiten de gebruikerservaring, is nog onduidelijk. Met deze wijziging zal de dienst enkel geld gaan kosten voor de fabrikant.

Toekomst

Of Shazam ook blijft bestaan in de huidige hoedanigheid is nog onbekend. Al eerder werden dergelijke applicaties aangekocht echter gingen deze tamelijk snel offline. De technieken kwamen later weer terug echter dan compleet binnen iOS geïntegreerd. Goede voorbeelden hiervan zijn onder andere Siri en Workflow. het is dan ook goed mogelijk dat uiteindelijk ook Shazam offline gehaald wordt en terugkomt als een functie binnen het besturingssysteem van Apple. Alhoewel de fabrikant nog geen concrete plannen heeft benoemd rondom Shazam is het goed mogelijk dat de applicatie ook dit lot zal ondergaan. Een andere mogelijk is dat Shazam een onderdeel gaat worden van iTunes. Deze combinatie zien wij nog als zeer logisch, echter is het de grote vraag welke toekomstplannen Apple werkelijk heeft met deze aankoop.

Overname

De overname van Shazam door het machtige Apple werd vorig jaar december al aangekondigd. Over een overnamesom is nooit gesproken, maar bronnen melden dat de fabrikant uiteindelijk 341 miljoen dollar heeft betaald voor de overname van de applicatie. Vanaf heden is de overname rond en gaat Shazam verder als onderdeel van Apple. Hoe wij de applicatie in de toekomst zien terugkomen blijft nog even de vraag. Wellicht blijft de applicatie vrij voor gebruik. Dit laatste hopen wij uiteraard.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.