Apple Pencil wordt ondersteunt op de nieuwe iPhone’s

Met het oog op de recent gelanceerde Galaxy Note 9 komt Apple nu ook met de ondersteuning van de Apple Pencil op de nieuwe iPhone’s. Met deze toevoeging zal de fabrikant dus hun eigen styluspen ook gaan ondersteunen op de nieuwe iPhone’s. Volgens bronnen zou het overigens enkel gaan om de iPhone’s met OLED-scherm. Het goedkoopste model, met LCD-scherm, zal de ondersteuning voor de Apple Pencil niet krijgen. 

Bedenkelijke keuze

Het mag voor zich spreken dat Apple het idee voor de styluspen heeft overgenomen van Samsung. Bij de nieuwe iPhone’s wordt de styluspen echter niet standaard meegeleverd en is de Apple Pencil een optionele accessoire. Wie uiteindelijk deze stylus koopt kan deze dus ook gaan gebruiken op de nieuwe iPhone’s die dit jaar gaan uit komen. De optionele accessoire blijft dan echter onhandig om mee te nemen. Qua afmeting is de Pencil goed te vergelijken met een alledaagse balpen. Daarnaast kan deze stylus niet opgeborgen worden in de nieuwe reeks iPhone’s. Je moet de Pencil dan altijd op zak hebben om gebruik te kunnen maken van deze mogelijkheid. Het is toch wel een bedenkelijke keuze van de fabrikant om nu ook deze Pencil te gaan ondersteunen op de komende iPhone’s. 

Apple Pencil

De functionaliteit van de Pencil is vergelijkbaar met andere styluspennen. op dat vlak is er eigenlijk weinig nieuws aan de horizon. Vooral op de iPad’s van de fabrikant heeft de werking van deze stylus zeker zijn nut bewezen. Het nadeel van deze pen is echter dat hij nergens ingestoken kan worden. Dit betekent dat je de Apple Pencil altijd op zak moet hebben als je van het gemak gebruik wilt maken. 

In 2016 was er al even sprake de komst van deze styluspen naar de iPhone. Tot op heden is het er niet van gekomen en zal op de nieuwe iPhone nu enkel de styluspen ondersteunt worden. 

Antwoord

De feature zal enkel worden toegevoegd als antwoord op de recent gelanceerde Galaxy Note 9. Wij stellen ons echter de vraag of het toevoegen van deze feature wel het goede antwoord zal zijn vanuit Apple. Je moet immers nog de prijzige accessoire bijbestellen en altijd op zak hebben. Bij andere fabrikanten, zoals LG en Samsung, is de styluspen netjes op te bergen in de phablet. Dat de ondersteuning er komt is wel een mooi gegeven, maar of er ook gebruik van gemaakt zal worden blijft dan in onze ogen de grote vraag. Persoonlijk zien wij dit niet snel gebeuren. 

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.