Apple Pay binnenkort beschikbaar in Nederland

De betaaldienst van Apple, Apple Pay, komt mogelijk ook binnenkort naar Nederland. Op de website van de fabrikant zijn er signalen verschenen die op de komst duiden. Met Apple Pay kunnen er zowel online als offline betalingen worden verricht via de betaaldienst. Apple is druk bezig met de uitrol van deze betaaldienst in Europa en in verschillende andere Europese landen is Apple Pay dan ook al beschikbaar.

Terughoudend

Het is niet verwonderlijk dat Apple Pay in Nederland nog niet is gelanceerd. Nederlandse banken hebben zelf al dergelijke systemen op de markt gebracht om met de smartphone in de supermarkt te betalen. Door middel van de NFC-chip kan de betaling snel gedaan worden aan de kassa. De kosten voor een dergelijke transactie zijn erg laag bij de reguliere banken. Apple Pay vraagt momenteel nog een behoorlijke commissie voor dergelijke transacties. Dat de introductie hierdoor vertraging heeft opgelopen is dus goed te verklaren. Consumenten zijn wellicht terughoudend in het gebruik van de duurdere Apple Pay. Banken hebben immers meer betaalbare oplossingen die op dit moment nog de voorkeur hebben voor veel consumenten. Welke kosten Apple uiteindelijk gaat rekenen voor Apple Pay is vooralsnog niet bekend gemaakt. Uiteindelijk moet het dus mogelijk worden om met de iPhone of Watch ook contactloos in winkels te betalen.

Nederlandse taal

Een redacteur van iPhoned heeft op een developerspagina van Apple Pay details gevonden wat kan duiden op een spoedige introductie van Apple Pay in Nederland. Op et moment van het schrijven van dit artikel is de ondersteuning van de Nederlandse taal echter weer verwijderd. Eind vorig jaar heeft de fabrikant echter ook al ondersteuningspagina’s in het Nederlands beschikbaar gesteld. Toen werd al gesproken van de komst van Apple Pay, maar tot op heden is dit uitgebleven. Nu ook ontwikkelaars kortstondig de keuze hadden uit de Nederlandse taal lijkt de komst van Apple Pay extra te bevestigen. De Nederlandse taal is inmiddels niet meer te selecteren op deze bewuste developerspagina en dit lijkt dus een klein foutje te zijn geweest vanuit Apple. Wij kunnen dus enkel nog wachten en hopen dat Apple Pay uiteindelijk ook naar Nederland komt.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.