Apple ontwikkelt 5G iPhone

De komst van 5G -netwerken is niet meer te stoppen. De toekomst van 5G is zeker en steeds meer providers lijken hun plannen klaar te hebben liggen om 5G daadwerkelijk actief te gaan uitrollen. Toch is het helaas nog niet zo ver en zullen wij pas in 2020 de eerste stappen richting deze nieuwe snelheid werkelijkheid zien worden. Apple is daarom nu ook bezig om hun nieuwe generatie iPhone’s te voorzien van 5G ondersteuning

Prototypes

Inmiddels experimenteren meer fabrikanten met 5G. Hiervoor werken de fabrikanten nauw samen met chipfabrikanten zoals Qualcomm en Intel. Volgens bronnen zou Apple ditmaal hebben gekozen voor de samenwerking met Intel. In samenwerking met deze techreus werkt Apple samen om een chip te maken voor de ondersteuning van 5G. Momenteel zijn er al prototypes beschikbaar die Apple goed test voor de nieuwe generatie iPhone’s. Momenteel zou het typenummer van de chipset de 8160 zijn. Toch heeft dit model nog wat problemen en is er inmiddels ook een tweede prototype in de omloop met het typenummer 8161.

2020

Wij hoeven aankomend jaar nog geen iPhone te verwachten met de ondersteuning van 5G. Allereerst is het nog te vroeg om een smartphone met de techniek uit te rusten. Providers zullen de nieuwe bandbreedte op zijn vroegst in 2020 aan consumenten beschikbaar gaan stellen. De eerste iPhone met 5G zal daarom ook pas in 2020 werkelijk op de markt gaan komen. Dit is mogelijk het eerste jaar waarin providers langzaam aan de techniek openbaar maken.

Rechtszaken

Dat Apple ditmaal kiest voor Intel is niet vreemd. Al geruime tijd ligt Apple onder vuur bij Qualcomm voor het schenden van enkele patenten en het niet afdragen van licentiekosten. Dat Apple uiteindelijk toch zaken gaat doen met deze chipfabrikant schatten wij als zeer laag in. Of Intel uiteindelijk ook de productie van de 5G-chip op zich mag nemen blijft ook nog maar de vraag. Volgens bronnen is de techgigant momenteel ook nog in gesprek met MediaTek voor een soortgelijke chip. Bij welke fabrikant uiteindelijk de order komt te liggen blijft dan ook nog maar de vraag. Hierin lijkt Apple voorlopig nog geen haast mee te hebben.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.