Apple lanceert iOS 16

Apple lanceert iOS 16.

Apple’s WWDC is zojuist begonnen met nieuws over iOS 16. De volgende versie van Apple’s mobiele besturingssysteem wordt geleverd met een overvloed aan kleine maar zinvolle verbeteringen. Dus, wat is er nieuw?

Personalisatie vergrendelscherm

iOS 16 haalt een pagina uit het boek van watchOS en brengt diepere personalisatie naar het lockscreen – het ziet er nu meer uit als een extra grote wijzerplaat. We kunnen het lettertype en de kleuren van de klok aanpassen, we kunnen er aangepaste widgets omheen plaatsen – zoals complicaties op het horloge – en we kunnen een foto in de portretmodus plaatsen voor extra diepte. Bovendien is er een galerij met kant-en-klare klok- en widgetcombinaties, en geanimeerde achtergronden die weeranimaties of de Astronomy-wijzerplaat naar je vergrendelscherm brengen.

Vergrendelscherminstellingen kunnen elk worden gekoppeld aan een speciale focusmodus – u kunt bijvoorbeeld een ander vergrendelscherm hebben voor werk en slaap.

Ontwikkelaars kunnen aangepaste widgets maken voor het vergrendelscherm met een gloednieuwe widgetkit. Er is ook een nieuwe API voor live-activiteiten, die een live-widget op je vergrendelingsscherm plaatst die in realtime wordt bijgewerkt – je weet wel, in plaats van 38 meldingen van hetzelfde evenement (zoals een sportwedstrijd) te krijgen.

Notificaties

Locksceen-meldingen rollen nu vanaf de onderkant van het vergrendelingsscherm op, in plaats van in het midden dood te worden gestempeld. Zo wordt je favoriete foto niet langer verborgen! Je kunt widgets naar beneden rollen om ze uit de weg te ruimen en ze weer omhoog te trekken – wat beter is dan ze te negeren en voor altijd kwijt te raken.

Muziek in iOS 16

Er is een geheel nieuw muziekvergrendelingsscherm, dat het hele scherm in beslag neemt en u meer albumhoezen en grotere afspeelknoppen laat zien.

Focusmodus

De meer gedetailleerde focusmodus verving de eenvoudige Do Not Disturb terug met iOS 15. Je kunt meerdere focusmodi instellen om oproepen van specifieke nummers toe te staan, alleen specifieke apps toe te staan ​​of hele startschermen te blokkeren die je anders zouden afleiden.

In iOS 16 gaat Apple nog een stapje verder: je kunt specifieke e-mailaccounts, iMessage-threads, websites in Safari, tabbladen en tabbladgroepen en gebeurtenissen in Agenda eruit filteren. Je zult effectiever in staat zijn om een ​​scheiding te creëren tussen je persoonlijke en werkleven, hoewel het klinkt als veel werk om daar te komen. Apple zegt dat er een nieuwe API komt waarmee ontwikkelaars hun apps gemakkelijker in de Focus-workflow kunnen integreren – we zullen zien hoe dat uitpakt!

iMessage

iMessage ondersteunt eindelijk het bewerken van berichten en direct “verzenden ongedaan maken” voor uw berichten. Bovendien is er nu de mogelijkheid om een ​​bericht als ongelezen te markeren door er gewoon op te vegen, zodat je later niet vergeet te antwoorden.

SharePlay

SharePlay is een nieuwe FaceTime-functie waarmee je programma’s kunt bekijken en naar muziek kunt luisteren terwijl je met je besties in gesprek bent, zodat je kunt reageren, discussiëren en memen over de inhoud die jullie allebei leuk vinden. Deze functie komt nu naar iMessage, dus je kunt in plaats daarvan chatten terwijl je een video bekijkt.

Dicteerfunctie

Om niet te worden overtroffen door de Assistent van Google, heeft iOS 16 nu ook een geüpgraded dictaat. De kleine demo die we kregen van de presentatie op het podium toonde aan dat de iPhone in staat was om spraak duidelijk te begrijpen en om te zetten in tekst, waarbij grammatica en interpunctie op het juiste moment waren. Het zou zelfs correct kunnen reageren wanneer de gebruiker “verbijsterde emoji” zei – de iPhone plaatste de emoji aan het einde van de zin, waar het bedoeld was.

Apple Wallet

Aangezien Apple Wallet de enige plek wordt waar u al uw digitale inloggegevens en sleutels kunt bewaren, zoekt Apple nu naar manieren om sleutels te delen. Binnenkort kun je de digitale sleutel delen met familieleden en vrienden – goed voor hotelkamers of wanneer je een vriend laat komen om je bloemen water te geven. De functie wordt ook uitgebreid met delen met niet-iPhone-bezitters!

Apple Pay

Verkopers kunnen nu Apple Pay-betalingen aannemen door met hun iPhone tegen de iPhone van hun klant te tikken. Geen kaartlezermachine of accessoire nodig.

Apple Maps

Apple Maps heeft weer een grote update gekregen, waardoor we enorme 3D-kaarten hebben met veel details. U kunt inzoomen op gebieden om een ​​3D-model te inspecteren van de gebouwen en infrastructuur die u kunt verwachten.

Maps ondersteunt nu multi-stoproutes met maximaal 15 haltes en u kunt deze routes opslaan om ze later opnieuw te gebruiken!

Het OV-tabblad in Kaarten laat je nu weten hoeveel je woon-werkverkeer gaat kosten (ongeveer, waarschijnlijk), en je kunt je OV-kaarten rechtstreeks in de Kaarten-app toevoegen en oproepen.

Sporten volgen

Apple doet er alles aan om sportfans beter van dienst te zijn. Er is een geheel nieuwe sectie in Apple News genaamd “My Sports”, waar je resultaten en hoogtepunten kunt zien van de laatste wedstrijden waarin je geïnteresseerd bent.

Het eerder genoemde vergrendelingsscherm heeft nu ook een widget voor scores van welke wedstrijd dan ook. En je kunt Siri vragen om “x game te spelen”, en het zal beginnen met streamen, zolang je toegang hebt tot de juiste app en abonnement om dat spel te bekijken.

Veiligheidscontrole

Velen van ons delen wachtwoorden, services en locatie met wie we ook leven. Soms gebeurt het leven echter en relaties niet, en moet u alle machtigingen en wachtwoorden wissen die u met iemand hebt gedeeld. Dit is soms een vervelende taak, vooral omdat het gebukt gaat onder een hoop emoties.

De nieuwe iOS 16 Safety Check zal alles snel veranderen in een gemakkelijke lijst met opsommingstekens met schakelaars – je kunt heel snel zien wie je wachtwoorden, gedeelde accounts en locaties heeft. En je kunt het uitschakelen en het vergeten!

HomeKit, maar ook weer niet

Apple heeft eindelijk een stap teruggedaan in zijn “Wall up everything”-filosofie. De slimme thuismarkt is een overvloed aan items, hubs en systemen die gewoon… verbluffend verwarrend zijn om samen te werken!

Daarom heeft Apple besloten om de klassieke HomeKit achterwege te laten en samen te werken met een groot aantal marktleiders om “Matter” te creëren. Een nieuwe homekit-hub die veel opener zal zijn en beter zal samenwerken met apparaten van andere fabrikanten. We zagen een Samsung SmartThings-pictogram in de lijst met partners! Stel je voor dat!

Matter werkt via je Apple Watch, iPhone, iPad en Mac en zou je in staat moeten stellen om binnenkort alle slimme apparaten in je huis te bedienen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Motorola Moto G62 5G lekt uit in detail.

Motorola Moto G62 5G komt met indrukwekkende specs

Volgend bericht
De Europese Unie wil dat alle smartphones voorzien worden van een USB-C aansluiting.

Officieel: Lightning-poort niet meer welkom in Europa

Gerelateerde berichten
Total
1
Share