Apple lanceert de iPhone 11, iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max

Apple lanceert de compleet nieuwe iPhone 11 reeks

Na lang wachten is het dan eindelijk zover. Apple heeft hun nieuwe reeks iPhone’s dan eindelijk gelanceerd. De nieuwe iPhone 11, iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max zijn per direct via pre-order te bestellen op de website van Apple. Op vrijdag 13 september zullen de leveringen opgestart worden. Heel lang hoeven wij dus gelukkig niet meer te wachten.

iPhone 11

De nieuwe iPhone is de directe opvolger van de iPhone Xr. Deze smartphone moet het brede publiek aan gaan spreken, mede dankzij zijn scherpe prijsstelling aldus Apple. Het model komt in verschillende opvallende kleuren beschikbaar. Voor dit jaar is er keuze uit zwart, wit, rood, geel, groen en paars. Inderdaad, de kleuren blauw en koraal zijn verdwenen. Hiervoor in de plaats zijn de kleuren groen en paars terug gekomen.

Het scherm wat wij al in zijn voorganger kennen komt ook weer terug in dit nieuwe model. Hier heeft de fabrikant werkelijk niets aan gewijzigd. Gelukkig heeft Apple wel de moeite genomen om eens goed te kijken naar de hardware en camerasetup. Over dit laatste was er de afgelopen maanden genoeg te vertellen. Voor de rekenkracht beschikt de iPhone 11 over de A13 Bionic chipset. De fabrikant claimt dat de chipset ruim 20% sneller werkt als ze kijken naar pure rekenkracht en grafische rekenkracht. Doordat er ook efficiënter om wordt gegaan met het stroomverbruik kan de nieuwe iPhone 11 ruim een uur langer mee gaan met dezelfde accu.

De nieuwe iPhone 11 krijgt de beschikking over een tweetal camera’s aan de achterzijde. De hoofdcamera is nog altijd een 12 megapixels camera. Deze wordt daarnaast bijgestaan door een extra sensor. Hier moet volgens Apple het grote verschil gemaakt gaan worden. Vooral de Night Mode moet een aanzienlijke verbetering door gaan maken in deze nieuwe smartphone. Een ander opmerkelijk detail is dat de selfiecamera nu ook 4K-videoresolutie ondersteunt.

De aanval wordt letterlijk ingezet door Apple. Voor het eerst in de historie van Apple wordt een nieuwe generatie iPhone’s goedkoper ten opzichte van zijn voorganger. De iPhone 11 met 64 GB opslag begint bij $ 699,- en hiermee is de smartphone ruim $ 50,- goedkoper bij zijn introductie in vergelijking met zijn voorganger. Wanneer je 128 GB opslag wenst moet je nog $ 50,- extra meerekenen. Voor de versie met 256 GB moet je $ 849,- neertellen.

iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max

De twee duurdere modellen beschikken uiteraard over de laatste nieuwe technieken op het gebied van mobiele technologie. Beide modellen zullen respectievelijk de iPhone Xs en de iPhone Xs Max gaan opvolgen. Aan de kleurstelling is weinig gewijzigd. Zo kunnen wij nog steeds rekenen op de kleuren zwart, wit en goud. Voor de gelegenheid heeft Apple nu ook nog de kleur groen toegevoegd bij deze modellen. Het ziet er heel aardig uit als wij deze mening mogen delen.

Beide modellen gaan over een verbeterd display beschikken. Zelf noemt Apple dit display Super Retina XDR. Vooral op het gebied van helderheid en kleurbereik is er volgens de fabrikant veel bereikt. Daarnaast is dit meer kleurrijke scherm ruim 15% energiezuiniger ten opzichte van zijn voorganger. Tel hier de nieuwe A13 Bionic chipset bij op en je kunt de energiebesparing snel uitrekenen.

De nieuwe iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zullen over een triple-camera gaan beschikken. De hoofdcamera blijft nog steeds de 12 megapixels variant. Door de twee extra sensoren zullen de foto’s echter van betere kwaliteit zijn. De telefotolens krijgt daarnaast een upgrade. De optische zoom blijft 2x echter kan deze lens meer licht opvangen. Met ruim 40% licht is het mogelijk om helderdere foto’s te maken zonder dat er verstoring te zien is wanneer de foto is ingezoomd. Aan de mogelijkheden met de camera’s is verder weinig gewijzigd. Hierin ben je nog steeds zo vrij als een vogel en kun je dus heel makkelijk een foto of video bewerken binnen de software.

De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zullen bij de lancering dezelfde adviesprijs mee gaan krijgen in vergelijking met zijn voorgangers. De versie met 64 GB zal dan respectievelijk € 1159,- en € 1259,- gaan kosten. Hierna maken wij een flinke sprong naar 256 GB opslag. Deze zal respectievelijk € 1329,- en € 1429,- moeten kosten. Voor 512 GB wordt er € 1559,- of € 1659,- van jouw bankrekening afgeschreven. Net als bij de iPhone 11 zijn de pre-orders al gestart op de website van Apple. Vanaf vrijdag zullen de eerste leveringen gaan plaatsvinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Dit zijn vermoedelijk de kleuren voor de nieuwe Galaxy S11

Samsung Galaxy S11 komt in deze kleuren beschikbaar

Volgend bericht
Er zijn beduidend minder pre-orders voor de nieuwe iPhone 11

Verkopen van de iPhone 11 starten zwak

Gerelateerde berichten
Total
9
Share