Apple komt in 2020 met vijf nieuwe iPhone’s

In 2020 zal Apple een vijftal nieuwe iPhone's lanceren.

Volgens analisten zal Apple komend jaar een vijftal smartphones op de markt brengen. Het was voor ons al wel duidelijk dat de iPhone SE2 zijn intrede zal maken, alsmede de nieuwe iPhone 12. De informatie is nu verder aangevuld en er komt nu een extra speler bij waardoor het aantal op vijf smartphones komt te zitten.

Vijf iPhone’s in 2020

Sinds 2017 lanceert Apple steevast een drietal smartphones elk jaar. Voor volgend jaar was het niet anders verwacht, maar de komst van de iPhone SE2 zal deze verwachting al compleet in de war schoppen. Nu is er echter ook nog een vijfde iPhone die toegevoegd wordt aan het rijtje van lanceringen.

  • iPhone SE2: Dit model moet de directe opvolger worden van de iPhone SE. Voor wat nu bekend is zal hij grotendeels het ontwerp krijgen van de iPhone 8. Onderhuids kunnen wij echter wel nieuwere hardware terugvinden. De nieuwe iPhone SE2 wordt geleverd met een 4.7 inch touchscreen. De hardware zal geleend worden uit de bestaande iPhone 11. De verwachting is dat de smartphone in maart gelanceerd zal worden waarna hij ook direct leverbaar zal zijn.
  • iPhone 12 Pro: Zoals de naam het al doet vermoeden zal dit model de directe opvolger worden van de iPhone 11 Pro. De iPhone 12 Pro zal onder meer 5G ondersteunen en de beschikking krijgen over een 6.1 inch OLED-scherm. Deze smartphone krijgt de beschikking over een triple-camerasetup met onder andere een ToF-sensor.
  • iPhone 12 Pro Max: De iPhone 12 Pro Max zal niet veel meer zijn dan de opgeblazen versie van de iPhone 12 Pro. Dit model zal dan ook de beschikking krijgen over een 6.7 inch touchscreen. Onderhuids zullen er verder geen verschillen op te merken zijn in vergelijking met het eerder genoemde model.
  • iPhone 12 Plus/Max: Het is juist dit model die de immens populaire iPhone 11 zal moeten vervangen. Over de naamgeving heerst nog wat onduidelijkheid. Dit wordt door verschillende analisten dan ook nog even in het midden gelaten. Bij dit model kunnen wij een dual-camera setup verwachten en missen wij dus de ToF-sensor. De grote upgrade, ten opzichte van het huidige model, zien wij onder meer terug in het gebruik van een OLED-scherm en de ondersteuning van 5G.
  • iPhone 12: Om een grotere groep kopers te kunnen gebruiken werkt Apple mogelijk ook nog aan een goedkopere variant van de aankomende iPhone 12. Qua specificaties komt het model overeen met de iPhone 12 Plus/Max, echter zal deze versie over een 5.4 inch touchscreen gaan beschikken. Of hier dan ook een andere schermtechniek wordt gebruikt is nog onduidelijk.

Voorspelling 2021

Je gaat het haast niet geloven, maar voor 2021 lijken er ook al wat zaken duidelijk te worden. Volgens dezelfde analisten wil Apple ook in 2021 gewoon weer vijf smartphones lanceren. Het is dus goed mogelijk dat de nieuwe iPhone SE2 in 2021 alweer een opvolger krijgt. Wanneer wij hier over gaan nadenken is het goed mogelijk dat de iPhone SE3 mogelijk het ontwerp mee zal krijgen van de huidige iPhone 11. De ondersteuning van 5G zal dan nog niet toebedeelt zijn aan dit model. Volgens de analisten krijgt deze nieuwkomer begin 2021 dan ook een 5.5 inch of 6.1 inch scherm mee bij de lancering in combinatie met Touch ID.

In september 2021 kunnen wij dan weer de groep met nieuwe iPhone’s tegemoet zien. Ditmaal dan de iPhone 13. Wij kunnen echter in 2021 rekenen op een flinke wijziging in het ontwerp. Momenteel speelt Apple met de gedachten om juist bij deze versie de Lightning-poort te verwijderen. Het laden moet vanaf dan compleet draadloos gaan. Hierdoor beschikt de iPhone 13 totaal niet meer over een poort. De komst van USB-C naar de iPhone lijkt hiermee ook compleet in de prullenbak te zijn verdwenen.


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

De Motorola One Hyper met pop-up camera ziet officieel het daglicht.

Motorola One Hyper met pop-up camera een feit

Volgend bericht

De Nokia 2.3 is een echte lowbudget smartphone met indrukwekkende prestaties.

Nokia 2.3 gelanceerd met lange batterijduur

Gerelateerde berichten

Total
3
Share