Apple iPhone SE2 geannuleerd ?

De komst van de nieuwe iPhone SE2 is mogelijk geannuleerd. Het is zelfs mogelijk dat Apple nooit heeft gewerkt aan dit model en dat de geruchten rondom deze betaalbare iPhone enkel gebakken lucht waren. Vanuit Apple hebben wij ook nooit een echte indicatie gekregen dat het werkt aan een opvolger van de populaire iPhone SE. De opvolger is dus mogelijk nog verder weg dan wij eerder dachten.

Geruchten

Wij hebben gelukkig altijd nog over geruchten gesproken, maar er zijn bedrijven die diep zijn gesprongen in de komst van de iPhone SE2. Zo heeft het bedrijf Olixar op basis van geruchten als een productie gestart van cases voor de opkomende iPhone SE2. Ook deze fabrikant baseerde de afmetingen enkel nog op basis van geruchten. Volgens hun stond de komst echter wel vast. Ook de komst van CAD blauwprint moest alles nogmaals bevestigen. Volgens deze zelfde fabrikant, na een gesprek met Forbes, melden bronnen dat de iPhone SE2 zeker dit jaar niet gaat komen. Volgens de fabrikant heeft Apple zijn focus nu gelegd op grotere modellen die gebaseerd zijn op het ontwerp van de iPhone X. De fabrikant is hierin zelfs nog een stuk stelliger; de iPhone SE2 is van de tekentafel gehaald en geannuleerd. Hiermee is ook de productie van de cases voor de iPhone SE2 geannuleerd en kan als verloren worden beschouwd.

De markt veranderd

De smartphonemarkt is volop in beweging en Apple is hierin een belangrijke speler. Apple staat al jaren bekend om zijn duurdere maar goede smartphones. Met de komst van de iPhone SE2 wil Apple mogelijk deze trend enigszins doorbreken. Toch blijft deze goedkopere markt een nichemarkt waar Apple zeker geen overhand op heeft. Steeds meer consumenten willen grotere smartphones. De iPhone SE2 zou qua uiterlijk niet groeien, maar het scherm juist wel door middel van kleinere bezels. Ondanks dit zou de iPhone SE2 toch nog een prijzige smartphone worden. Volgens laatste bronnen wil Apple niet meer in dit gat springen en de verwachting is dan ook niet dat de opvolger een echt succes zou worden.

Komt er nog en iPhone SE2?

Uiteraard hopen wij nog op de komst van een betaalbare en handzame versie van een iPhone. De komst van een mogelijke iPhone mini of iPhone SE2 staat plotseling op losse schroeven. Al eerder werd bekend dat Apple problemen zou hebben met het scherm voor de iPhone SE2. Hierdoor was dit model al vertraagd. Alle geruchten en claims lijken nu op gebakken lucht gebaseerd te zijn en was er nooit sprake van een ontwikkeling. De komst is uiteraard nog altijd welkom, maar of Apple nog werkelijk in deze markt wil stappen blijft dan even de vraag. Het is inmiddels wel duidelijk dat de komst door menigeen wordt toegejuicht. Stiekem hopen wij dan toch nog op de komst.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.