De Apple iPhone SE (2020) is vandaag officieel wereldkundig gemaakt.

Apple iPhone SE 3 komt er voorlopig nog niet

De vernieuwde iPhone SE zal er voorlopig nog niet komen volgens een betrouwbare bron. Deze informatie is gebaseerd op interne communicatie tussen Apple en verschillende partners. Hierbij geeft de fabrikant letterlijk aan dat ze voorlopig nog niet op de iPhone SE 3 hoeven te rekenen.

Eerste helft 2021

Ming-Chi Kuo, een gerenommeerde Apple-analist, heeft een nieuw onderzoeksrapport gepubliceerd waarin elektronicaleveranciers worden gewaarschuwd niet te wachten op een bijgewerkte iPhone SE in de eerste helft van 2021. De analist zei niets over een mogelijke verschijning van de iPhone SE 3 in de tweede helft van 2021; het is echter hoogst onwaarschijnlijk, aangezien we zouden verwachten dat Apple zijn aandacht op de iPhone 13-serie zou richten. 

Er is niet veel bekend over de volgende iPhone SE, maar voor degenen die wachten om binnenkort een vernieuwde versie ervan te zien, kan er enige teleurstelling zijn. Op dit moment wordt niet verwacht dat Apple zal overschakelen naar een jaarlijkse vernieuwingscyclus voor de goedkopere iPhone SE. Het kan nog vier jaar duren voordat de iPhone SE 3 verschijnt.

Normale cyclus

Als Kuo hierin gelijk heeft zal de iPhone SE wellicht in zijn oude patroon terugvallen. Tot op heden heeft het vier jaar geduurd alvorens er een opvolger beschikbaar kwam. Het is misschien wat onwaarschijnlijk, maar de iPhone SE 3 kan mogelijk ook pas over vier jaar weer eens ten tonele verschijnen.

Dat de vernieuwde iPhone SE 3 in de tweede helft van 2021 op de markt verschijnt is hoogt onwaarschijnlijk te noemen. Je kunt natuurlijk ook bedenken dat men nog even een jaar extra pakt om hierna een goedkopere iPhone SE met 5G te kunnen lanceren. De fabrikant uit Cupertino weet ons wel eens vaker te verrassen, maar de interne communicatie over dit specifieke model heeft ons ditmaal zeker verrast. Waar wil men ditmaal heen met dit model? Wederom de cyclus van vier jaar hanteren?

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.