De Apple iPhone SE (2020) is vandaag officieel wereldkundig gemaakt.

Apple iPhone SE (2020) heeft zijn debuut gemaakt

Na wekenlang uitstel heeft Apple vandaag dan eindelijk toch de iPhone SE (2020) gelanceerd. Eerst was er nog het sterke vermoeden dat de smartphone de naam iPhone 9 met zich mee zou dragen. Het is vandaag duidelijk geworden dat de fabrikant een andere beslissing heeft genomen. Met de introductie van deze smartphone is er een waardige opvolger gevonden voor de iPhone 8, echter dan met hedendaagse features.

4.7 inch scherm en Touch ID

In vergelijking met huidige maatstaven is het 4.7 inch LCD-scherm van de nieuwe iPhone SE (2020) aan de kleine kant. Een scherm van minimaal 5 inch lijkt inmiddels wel de nieuwe norm te zijn. Toch heeft Apple met de iPhone SE (2020) een bewuste keuze gemaakt voor dit scherm. Ditzelfde scherm werd voor het eerst ingezet op de iPhone 6 en werd voor het laatst gebruikt in de iPhone 8. Het enige verschil is dat men nu de 3D Touch heeft verwijderd uit het scherm. Hiervoor in de plaats is HDR10 en Dolby Vision teruggekomen.

Aan de bovenzijde van het scherm zien wij een 7 megapixel selfiecamera terug. Aan de onderzijde van het scherm is de geliefde Touch ID-knop weer terug van weggeweest. Met de terugkeer van deze knop is het wel duidelijk dat een feature, zoals Face ID, afwezig zullen zijn op deze iPhone SE (2020).

Camera achterzijde

De nieuwe iPhone SE (2020) heeft qua ontwerp enorm veel overeenkomsten met de iPhone 8. De overeenkomsten zijn zelfs zo sterk dat een leek de verschillen niet zo snel zal opmerken. Wanneer je de smartphone echter omdraait zijn de verschillen wel goed merkbaar. Zo beschikt de iPhone SE (2020) over een glaspaneel aan de achterzijde waarbij het logo van Apple in het midden zichtbaar is.

Aan de achterzijde zien wij een 12 megapixel camera terug. Wanneer je het over een enkele camera hebt zul je wellicht niet direct enthousiast raken. Toch is de fabrikant zelf erg enthousiast over deze camera. Zo is de sensor sterk verbeterd dankzij de zwaardere chipset aan boord van deze smartphone. Ze claimen zelfs dat het momenteel de beste enkele camera is die je op een smartphone kunt tegenkomen. Dit komt mede door de ondersteuning van onder andere de portretmodus.

iPhone SE (2020) hardware

Onderhuids zijn de verschillen groter te noemen. Het is juist de chipset die het de iPhone SE (2020) de moeite waard maakt. Ondanks dat de smartphone als een betaalbaar alternatief op de markt gezet wordt beschikt het model alsnog over de chipset die wij nu ook terugvinden in de iPhone 11. Dat is, op zijn zachts gezegd, indrukwekkend te noemen. Door deze keuze wordt het model direct een van de snelste smartphones die momenteel beschikbaar is.

Apple heeft er voor gekozen om de iPhone SE (2020) standaard met de 5W lader uit te leveren. Snelladen ondersteunt de smartphone echter ook. Hiervoor moet je via de webshop van Apple de snellader seperaat bestellen. De betaalbare smartphone ondersteunt daarnaast ook draadloos laden. Hiervoor moet je (wederom) een aparte dock bestellen om dit mogelijk te maken.

Standaard wordt de smartphone uitgeleverd met iOS 13. Dit betekent dat het model onder andere de donkere modus ondersteunt. Een upgrade naar iOS 14 zal er ongetwijfeld komen, maar hierover deed de fabrikant nog geen uitspraak.

Prijs en beschikbaarheid

De pre-orders voor deze iPhone SE (2020) zullen vanaf 17 april worden aangenomen via de website van Apple zelf. Voor een bedrag van € 489,- kun jij de trotse eigenaar worden van dit nieuwste model. Je krijgt dan de versie met 64 GB opslag. Je hebt dan wel de vrije keuze uit wit, zwart of rood. Indien je meer opslag wenst kun je ook kiezen voor veries met 128 GB of 256 GB opslag. Deze kosten respectievelijk € 539,- en € 659,-. De leveringen van de iPhone SE (2020) zullen per 24 april werkelijk van start gaan.


 
Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.