Apple iPhone 9 mogelijk vertraagd door onverwachte reden

De iPhone 9 lijkt heel erg op de iPhone 8. Onderhuids zijn de verschillen echter enorm.

De nieuwe iPhone 9 kan wel eens flink vertraagd worden door wel een heel onverwachte reden. De productie van deze smartphone zou volgende maand van start moeten gaan. De werkelijke introductie zou dan eind maart gepland staan. Dit alles staat nu op losse schroeven vanwege toeleveranciers.

Coronavirus

Sinds enkele weken is China het middelpunt in de media. Het coronavirus houdt China compleet in zijn greep. Momenteel zijn er al ruim 4.400 Chinezen geïnfecteerd met dit virus en zijn er ruim 100 doden te betreuren. Ook buiten deze landsgrenzen zijn er inmiddels gevallen bekend van deze besmetting. Het epicentrum van deze epidemie is Wuhan wat in centraal China ligt. Deze stad ligt ongeveer op een afstand van 500 kilometer van de belangrijkste fabriek van Apple. Het risico dat het werk hier stil komt te liggen groeit met de dag.

In het gebied, waar deze fabriek staat, zijn sinds de uitbraak 66 gevallen bekend van het coronavirus. In de afgelopen week is er gelukkig nog maar een enkele dode te betreuren. Bij de fabrieken van Foxconn in Zhengzhou is de situatie nog problematischer. Hier zijn inmiddels 168 besmet met dit virus.

Vooralsnog heeft de overheid nog niet ingegrepen in deze gebieden. De gebieden worden wel nauwlettend in de gaten gehouden en als de situatie erger wordt kan de overheid de fabrieken sluiten. Enkel op deze manier kan verdere besmetting mogelijk voorkomen worden.

Onderbreking

Volgens verschillende analisten zal de toelevering van materialen sowieso een probleem worden. Ergens in het proces kan een toeleverancier, of zelfs Apple zelf, een probleem krijgen. Hierbij moet je denken aan de aanlevering van grondstoffen, productie, assemblage, testen en logistiek. Wanneer er een schakel tijdelijk uitvalt of gekort wordt zal dit verregaande gevolgen hebben in de complete ketting.

Vooral de fabrieken van Foxconn lijken voor velen een probleem te gaan vormen bij de productie. Als het virus zich verder weet te verspreiden lijkt een tijdelijke sluiting haast onvermijdelijk voor deze fabriek. Hierdoor kan de productie tot een stilstand komen en hier houden investeerders juist weer niet van. Het aandeel van Apple zal op de beurs dan ook nog eens een flinke daling in kunnen zetten.

iPhone 9

Momenteel draaien de fabrieken nog op volle toeren om aan de vraag naar de iPhone 11 te kunnen voldoen. Volgens verschillende bronnen heeft Apple momenteel wel voldoende voorraad van deze modellen om een tijdelijke onderbreking in de productie te kunnen opvangen. Dit geldt echter niet voor de iPhone 9. Sterker nog, deze zou volgende maand pas werkelijk in productie gezet worden. Apple is dan ook nu overgeleverd aan de goden als het gaat om de verspreiding van het virus. Als Foxconn genoodzaakt wordt om een deel van het personeel thuis te houden kan dit grote invloed hebben op de totale productie.

Vooralsnog is er nog niets aan de hand, maar het scenario lijkt wel steeds dichterbij te komen. Het is dus goed mogelijk dat de iPhone 9 later dan gepland gelanceerd zal worden. En dit alles komt enkel en alleen vanwege het coronavirus wat China momenteel in zijn macht heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Specificaties over de Moto G8 en Moto G8 Power zijn online verschenen.

Motorola komt spoedig met de Moto G8 en Moto G8 Power

Volgend bericht

Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip: renders en details

Gerelateerde berichten

Total
43
Share