De iPhone 9 lijkt heel erg op de iPhone 8. Onderhuids zijn de verschillen echter enorm.

Apple iPhone 9 en iPhone 12 zijn vertraagd

Het coronavirus treft Apple momenteel erg hard. De verwachtingen voor dit jaar zijn inmiddels door de fabrikant bijgesteld. Het virus kent echter nog meer gevolgen voor Apple. Later deze maand zou de fabrikant namelijk de iPhone 9 lanceren, maar inmiddels is het evenement afgeblazen. Het annuleren van dit evenement heeft grote gevolgen voor de rest van het jaar volgens veel analisten.

Afblazen evenement

Alhoewel Apple zelf nog nooit een datum heeft gemeld weten bronnen te vertellen dat het evenement gepland stond op 31 maart. Omdat de fabrikant deze datum nog niet eerder heeft gecommuniceerd lijkt het er sterk op dat ze de annulering ook niet publiekelijk kenbaar zullen maken.

Het was de bedoeling dat de iPhone 9 zijn intrede zou maken in het Steve Jobs Theater. Dit gebouw ligt ook in het zwaar getroffen gebied van Silicon Valley. Momenteel hebben de lokale overheden besloten om grote evenementen met meer dan 1.000 genodigden te verbieden. Dit laatste is besloten om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Als Apple de lancering toch wilde doorzetten werd dit alsnog tegengehouden door de lokale overheid.

Hoe Apple de lancering nu alsnog verder wil inkleden is nog onbekend. Naast de iPhone 9 zou de fabrikant uit Cupertino nog enkele andere producten lanceren. Het lijkt er op dat dit nu compleet digitaal zal gaan.

iPhone 9 vertraagd

Ondanks het bovenstaande was het nog maar de vraag of wij de smartphone werkelijk op 31 maart zouden treffen. In een recente vergadering heeft de fabrikant namelijk besloten om de iPhone 9 verder te vertragen. De reden achter deze vertraging is de dalende vraag naar smartphone’s op dit moment. Men heeft hier gekeken naar de grootste markten waar Apple actief is. In China zijn de smartphoneverkopen in februari met 60% gekelderd.

Een andere reden is de immense populariteit van de producten van het merk. Apple wil voorkomen dat er weer hordes aan mensen bij hun winkels staan om de iPhone 9 te kunnen bemachtigen. Deze grote groep mensen kunnen een potentieel gevaar zijn om het coronavirus verder te verspreiden.

Apple heeft zelf nog geen nieuwe datum gesteld voor de lancering van de iPhone 9. De ene bron spreekt over een lancering in juni, maar de ander spreekt weer over de herfst. Dit laatste betekent dat er een vertraging van ruim zes maanden in zal zitten!

Update 15-4-2020: de iPhone SE (2020) is gelanceerd. Dit is de officiële naam van de langbesproken iPhone 9.

iPhone 12 mogelijk ook vertraagd

Voor dit jaar kunnen wij vanuit Apple nog het WWDC verwachten en het jaarlijkse evenement in september. De WWDC is vooralsnog niet geannuleerd, maar inmiddels zijn er wel maatregelen genomen. Zo is direct contact met ontwikkelaars onmogelijk gemaakt. Het is goed mogelijk dat dit evenement daarom ook volledig online zal plaatsvinden al kunnen de plannen nog compleet wijzigen. In dat opzicht is het nog erg vroeg om hierover te speculeren.

Het evenement in september lijkt mogelijk ook vertraagd te worden. Vanwege de verschillende restricties op het reizen van en naar China is het testen van de iPhone 12 momenteel ook bijna tot het nulpunt gekomen. Dit betekent dat de iPhone 12 niet in september of oktober zal verschijnen. Op zijn vroegst mogen wij het model dan wellicht in november verwelkomen. Deze maand van lancering komt wel weer overeen met de iPhone X welke ook veel later dan verwacht kwam.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.