Apple iPhone 2019 komt met drie camera’s

De huidige iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max kunnen dit jaar hun opvolgers al verwachten. Wederom zal Apple dit jaar met een drietal nieuwe modellen gaan komen. Een van deze nieuwe modellen, vermoedelijk de duurste variant, zal de beschikking gaan krijgen over een drietal camera’s die in de achterzijde zijn verwerkt. Met dit gerucht zwicht Apple uiteindelijk ook voor meerdere camera’s in de achterzijde.

Groothoeklens

Informatie over de derde camera is er nog niet. Welke functie deze extra lens dus heeft blijft nog onbekend. Toch kunnen wij ons goed voorstellen dat Apple een groothoeklens in de achterzijde zal implementeren. Deze extra lens is niet uniek. De extra lens, en dan met name de groothoeklens, zien wij al terug op de Huawei Mate 20 Pro en de LG V40. Bij deze modellen moet er gezegd worden dat de beeldkwaliteit niet optimaal is wanneer de groothoeklens gebruikt wordt. In vergelijking met bijvoorbeeld een GoPro of een echte groothoekcamera zijn er nog flinke stappen te maken.

De verwachting is dat Apple deze zwakkere lenzen verder zal ondersteunen met goede software. Hierdoor wordt de kwaliteit van de foto verder softwarematig aangescherpt. Vooralsnog zijn het enkel geruchten.

OLED schermen

Volgens bronnen zal de nieuwe generatie iPhone’s weer compleet terugvallen op OLED-schermen. De schermen zijn dan wel duurder, maar het levert ook weer een hoop voordelen op. Zo zijn de kleuren levendiger en is het contrast een stuk hoger. In de huidige iPhone XR wordt een LCD-scherm gebruikt welke, in aanloop naar de lancering, problemen gaf.

Nieuwe generatie

Met deze nieuwe informatie wordt het wel duidelijk welke kant Apple wil inslaan als het gaat om de nieuwe 2019 iPhone’s. Uiteraard blijft de naamgeving nog even een groot vraagteken. Het is wel duidelijk dat alle nieuwe modellen de beschikking gaan krijgen over een OLED-scherm.

De triple-camera zal vermoedelijk enkel op de duurste iPhone terug te vinden zijn. De iPhone XI Max zal dus de beschikking krijgen over een triple-camera. De iPhone XI heeft in dat opzicht weinig nieuws te melden. De opvolger van de iPhone XS krijgt ook weer de beschikking over een OLED-scherm en een dual-camera.

De goedkoopste variant kan rekenen op een upgrade op het gebied van het display. Daarnaast zal ook de iPhone XR 2019 de beschikking gaan krijgen over een dual-camera.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.