Apple Mobiele telefoons

Apple iPhone 15 Plus krijgt een lagere prijs

Komt de Apple iPhone 15 Pro met de langverwachte grote wijzigingen?

Niet-Pro iPhone 14-modellen, met name de iPhone 14 Plus, hebben niet zo goed gepresteerd als Apple had gewild, waardoor het bedrijf naar verluidt gedwongen was productiemiddelen om te leiden naar de iPhone 14 Pro en Pro Max. Het bedrijf werkt naar verluidt aan een plan om de verkoop van de iPhone 15 te verbeteren.

iPhone 14 deels een flop

Apple week af van zijn gebruikelijke strategie om de hele iPhone-reeks uit te rusten met de nieuwste smartphone-chip en maakte ook het nieuwe ontwerp aan de voorkant en de 48 MP camera aan de voorkant exclusief voor de duurdere iPhone 14 Pro-modellen. 

Het eindresultaat was een opstelling met twee standaardmodellen – de 6,1-inch iPhone 14 en de 6,7-inch iPhone 14 Plus, die de 5,4-inch iPhone 13 mini verving – die eruit zagen alsof ze tot de iPhone 13-serie behoorden, dus het is geen wonder dat niet veel mensen wilden ze kopen, vooral tegen dezelfde prijzen als vorig jaar. Om de zaken volgend jaar te verbeteren, overweegt Apple een aantal veranderingen, volgens Naver-leaker Yeux1122, die een gemengd trackrecord heeft (via MacRumors).

Meer verschil maken met iPhone 15 Plus

Ten eerste overweegt Apple om de differentiatie tussen de Pro- en standaardmodellen te verminderen. Het gerucht bevestigt een eerder gerucht dat alle modellen de Dynamic Island-uitsparing zouden hebben. Of de iPhone 15 en 15 Plus ook een hogere verversingssnelheid zullen hebben, valt nog te bezien. Afgezien daarvan krijgen de standaardmodellen mogelijk ook de 48MP-hoofdcamera van de iPhone 14 Pro. Ten tweede kan Apple ook de prijzen herzien. Een eerder gerucht had gezegd dat Apple de prijs van het topmodel zou kunnen verhogen, dat naar verluidt bekend zal worden als de iPhone 15 Ultra en niet als iPhone 15 Pro Max. 

Yeux1122 laat doorschemeren dat Apple een agressieve prijsstrategie zal hanteren voor de iPhone 15-serie. Het bedrijf wil waarschijnlijk de prijskloof vergroten tussen de Plus, die begint bij € 899, en de Pro, die begint bij € 999.Ten slotte ondersteunt het gerucht van vandaag ook berichten dat Apple streeft naar een groter onderscheid tussen de duurdere modellen en impliceert het dat leveranciers hebben bevestigd dat de iPhone 15 Pro en 15 Ultra verschillende materialen en camera’s zullen bevatten. Dit komt overeen met geruchten die zeiden dat de iPhone 15 Ultra een titanium chassis en een nieuwe periscoopzoomcamera zou hebben.

Avatar voor Paul Herps

administrator
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

  3 Comments

  • Avatar voor Ramon
   Ramon 30 december 2022

   Waarom wordt er gesproken over een ‘Ultra’? We hebben het toch niet over Samsung?

   • Avatar voor Paul Herps
    Paul Herps 30 december 2022

    Er gaan ook hardnekkige geruchten rond dat de Pro Max wordt vervangen voor de naam Ultra. Dit is en blijft nog wel pril in de geruchtenstroom, dus we zijn nog wat voorzichtig.

  • Avatar voor Ramon
   Ramon 4 januari 2023

   Geloof mij maar, Apple gaat Samsung’s naam niet overnemen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.