Apple iPhone 14 lekt nu al in renders uit.

Apple iPhone 14 lekt nu al in detail uit!

Je gelooft het of niet, maar voordat de iPhone 13 is gelanceerd is er een grote lek op het internet gezet over de iPhone 14. Zoals je wellicht weet, wordt de iPhone 13 officieel op dinsdag 14 september . Dankzij de smallere inkeping verwachten we een opgefriste voorkant, met snellere en betere Face ID; Portretmodus voor video, astrofotografie, grotere batterijen, nieuwe kleuren en meer. Het is veilig om te zeggen dat het iPhone 13 “California streaming”-evenement het grootste smartphone-evenement van het jaar is, maar ironisch genoeg steelt een andere iPhone de show – de pas gelekte iPhone 14!

Betrouwbare lek en render

Volgens Jon Prosser is de iPhone 14 render en informatie gebaseerd op “echte afbeeldingen en schema’s”, net als bij de Pixel 6 , die hij lang geleden lekte en identiek bleek te zijn aan het uiteindelijke product ( goedgekeurd door Google ).

Om te beginnen heeft Prosser duidelijk gemaakt dat de iPhone 14-weergaven die we hebben voor de iPhone 14 Pro- modellen zijn. Meer specifiek, de iPhone 14 Pro Max . Zoals blijkt uit de meest recente strategie van Apple ( iPhone 12- serie), lijkt de grootste iPhone de grootste prioriteit van Apple te blijven – het wordt de beste iPhone die voor geld te koop is. In een notendop, Prosser beweert dat de iPhone 14 en de nieuwe toevoeging, de iPhone 14 Max , de inkeping van de iPhone 13-serie en waarschijnlijk ook de lagere verversingssnelheid van 60 Hz zullen behouden, naast andere (kleinere) compromissen.

Dat maakt de opnieuw ontworpen iPhone 14 veel geloofwaardiger, en dat is respectievelijk een goede theorie, gezien het feit dat Apple meestal zoveel mogelijk cycli doorloopt voordat een groots herontwerp plaatsvindt. Verder horen we al geruime tijd geruchten over bepaalde aspecten van de iPhone 14, die het lek van Prosser aan het licht bracht. Het gerucht ging bijvoorbeeld een tijdje geleden over het iPhone 4-achtige roestvrijstalen frame en de Galaxy S21- achtige camera-uitsparing. Dus, Prosser staat niet alleen in zijn beweringen.

Twee uitsparingen in het scherm

Echter! Het is inderdaad extreem vroeg om er 100% zeker van te zijn dat dit de allerlaatste ontwerpkeuze van Apple is. Waarom?

  1. Er wordt aangenomen dat een iPhone-ontwerp pas rond de lente van het respectieve jaar van uitgave is voltooid .
  2. Er zijn geruchten over een iets andere draai aan het ontwerp met perforaties op de iPhone 14 die op internet rondzweven.

Hoewel Prosser zegt dat Face ID zal blijven hangen en verborgen zal zijn onder het scherm van de iPhone 14, is het redelijk veilig om aan te nemen dat dit moeilijk te realiseren zal zijn. Dus, als dit niet gebeurt, wat zijn dan de andere opties van Apple?

Gelukkig hebben we misschien een antwoord! Gelekte afbeeldingen op het scherm van ShrimpApplePro (Twitter) wijzen in de richting van een compleet andere benadering van het “verbergen” van Face ID, en dit is door het niet te verbergen. Klopt! Volgens de bron, als Apple Face ID onder het scherm zou verbergen, zouden ze wachten en de camera ook verbergen, in plaats van hem weg te laten, zoals blijkt uit de lekken van Prosser. Slaat dat ergens op? Waarschijnlijk.

Mijn persoonlijke mening hier is dit:  Apple houdt ervan als je de iPhone van een mijl kunt zien en herkennen. De inkeping die we sinds de iPhone X hebben gezien, is op dit moment een soort iconisch geworden. Daarom is kiezen voor een enkele camera-uitsparing (zoals te zien is in de lekken van Jon Prosser) erg… niet Apple . Er zijn tientallen Android-vlaggenschepen met vergelijkbare ontwerpen met perforaties. Dat maakt het ontwerp van de iPhone 14 met dubbele uitsparing eigenlijk logisch.

Wordt het nu een enkel of een dubbel geperforeerd gat? We kunnen het nog steeds niet 100% zeker weten. Het is echter 100% zeker dat het ontwerp met dubbele uitsparing de iPhone 14 Pro veel meer zou doen opvallen en die iconische look zou behouden, wat een traditie is voor iPhones en Apple.

Bronnen op Twitter

  • LGD (LG Displays) test twee iPhone 14 Pro-schermen – een 6,1-inch en een 6,7-inch scherm (wat uitcheckt – dat zouden de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zijn, die ook wordt ondersteund door Prosser’s informatie )
  • De standaard iPhone 14 en grotere iPhone 14 Max zouden de stijl van de iPhone 13 behouden.
  • De bron beweert dat de iPhones nog niet eens “fabrieksnamen” hebben, dus noemt hij het voorlopig liever de 2022 iPhone in plaats van de iPhone 14.

Natuurlijk is de allerlaatste optie hier dat Apple besluit Face ID helemaal te schrappen ten gunste van Touch ID op het scherm, wat ongelooflijk zou zijn! Vooralsnog zijn er echter geen aanwijzingen dat dit gebeurt. Ondanks het feit dat het het werk van Apple veel gemakkelijker zou maken en veel gebruikers blij zou maken, betekent Touch ID op het scherm dat Apple zegt: “We hadden het mis over Face ID”, en nogmaals – dat is niet erg Apple.

Waarom lekt nu de iPhone 14 al?

De conclusie hier gaat niet over de iPhone 13, iPhone 14 of iPhone 15. Als we dat allemaal terzijde laten, lijkt het erop dat Apple grote problemen heeft. En nee, ze zijn niet gerelateerd aan “waar Face ID te verbergen” of hoe de iPhone beter te maken.

Californië lekt . Apple lekt. Gigantisch. Het is ongekend om een ​​zogenaamd iPhone 14-ontwerp te zien (in zeer gedetailleerd) wanneer de iPhone 13 nog niet eens uit is, die zelf al zwaar gelekt was (in zeer, zeer gedetailleerd).

Is hier een oplossing voor? Het gemakkelijkste om te zeggen zou zijn: ”Gewoon de controle aanscherpen, Apple! Vang de leken!” Maar dat is veel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn zoveel stadia van de productie van smartphones, van idee tot lancering, dat het extreem moeilijk moet zijn om te voorkomen dat dingen lekken.

Het is ook niet alleen een Apple-probleem. Misschien zouden Tim Cook en zijn bedrijf een vergelijkbare strategie moeten volgen als die van sommige Android-bedrijven. Huawei en OnePlus brengen bijvoorbeeld een heleboel teasers uit voorafgaand aan productlanceringen. Of neem Google , dat de zwaar gelekte Pixel 6 al vooraankondigde en van “vooraankondigingen” iets maakte?!

Hoe dan ook, er is in ieder geval genoeg actie om te bespreken, dus zowel wij als jij vermaken ons prima. Dus laat het ons weten: Wat vindt u van de gelekte iPhone 14 en heeft dit invloed op uw beslissing om te upgraden?

Apple iPhone 14 lekt nu al in renders uit.
Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.