Apple iPhone 13 verlegt de grenzen van camera’s

Apple lanceert de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max.

Het wachten op het evenement van de iPhone 13-serie is voorbij, mensen, en voor de helft van de telefoonbezitters in de VS die een Apple-apparaat rocken, zijn de specificaties en het vernieuwde ontwerp van de iPhone 13 zojuist onthuld op Apple’s California Streaming-evenement. De 12 was tenslotte de meest populaire van de oogst van vorig jaar, en er zullen tal van upgrades naar de 13-serie zijn, zelfs van 12 Pro Max-bezitters , dus wat is er nieuw met de iPhone 13?

Ontwerp, scherm en kleuren

  • Kleuren: Roze, Blauw, Starlight, Middernacht, (ROOD)
  • Display: Keramisch schild, tot 1200 nits helderheid voor HDR-inhoud

Zoals het gerucht gaat, heeft Apple de inkeping met ongeveer 25% verkleind door het oortje naar boven te verplaatsen en de componenten van de Face ID-kit verder te verkleinen. De achterkant heeft een diagonale cameralens gekregen vanwege de grotere sensoren die schijnbaar rechtstreeks zijn overgenomen van de 12 Pro/Max-modellen van vorig jaar. 

Zowel de ontwerpwijzigingen aan de voor- als achterkant zijn direct merkbaar, waardoor de verschillen tussen iPhone 13 en iPhone 12 goed zichtbaar zijn. Wees gerust, iedereen aan de clubtafel en op straat zal weten dat je het nieuwste iPhone-model rockt wanneer je de 13 krijgt.

Apple heeft ook het rijke kleurenpalet behouden, aangezien de iPhone 13 verkrijgbaar is in roze, blauw, middernacht, starlight en Product (RED), iets voor ieders smaak, maar voor de meest sombere zakenmensen. 

Het scherm van de iPhone 13 is misschien wel de meest onverwachte upgrade. Met een typische helderheid van 800 nits kan hij oplopen tot 1200 nits voor inhoud met een hoog dynamisch bereik en zijn certificering met zelfvertrouwen behalen.

Past mijn iPhone 12 hoesje op de iPhone 13?

Antwoord is simpel: nee!

Een grotere batterij vereiste een iets dikkere behuizing, terwijl de enigszins verschoven knoppen rond de iPhone 13 en de herschikte camerabult ervoor zorgen dat je iPhone 12-hoesje nu niet op de iPhone 13 past, jammer. Apple zal je echter graag een verscheidenheid aan nieuwe siliconen, leren en harde hoesjes voor de iPhone 13 verkopen , dus je begint inderdaad helemaal fris.

Upgrades

In navolging van de Pro-versies van weleer, lijkt de iPhone 13 de belangrijkste cameramodule van de 12 Pro Max te hebben geleend, compleet met zijn Sensor Shift-beeldstabilisatie . We kennen allemaal de geweldige foto’s die de 12 Pro Max maakt, en de grotere sensor wordt nu mainstream op de iPhone 13, klaar om schonere, scherpere opnamen in de nachtmodus te maken.

De ultragroothoekcamera kreeg ook een upgrade, zo niet in sensorresolutie, dan in lensopening die nu breder is dan wat de iPhone 12-serie biedt, in staat om meer licht binnen te laten en scherpere, mooiere groeps- en landschapsfoto’s te maken. Al met al wacht je een gloednieuwe cameraset op de iPhone 13, zelfs als je van de 12e van vorig jaar komt, laat staan ​​als je de meest populaire iPhone 11 naar iPhone 13 upgrade gaat doen.

Wanneer we de nieuwe Apple A15-chipset toevoegen die is gemaakt met de tweede generatie van een 5nm-proces dat Apple als eerste gebruikte met de iPhone 12, worden de camera-ontwikkelingen nog moeiteloos. 

De waanzinnige kracht die A15 biedt, stelt Apple nu in staat om professionele fotografie- en bewerkingstrucs uit te voeren, zoals een Cinematic-videomodus die instelbare bokeh aan het beeldmateriaal toevoegt en een waanzinnige hoeveelheid verwerkingskracht vereist om goed te werken. 

Verwacht echter geen geweldige benchmarkscores, de A15 is slechts ongeveer 7% sneller dan de A14, maar is energiezuiniger, wat een goed voorteken zou moeten zijn voor de batterijduur van de iPhone 13 van het grotere pakket van 3095 mAh dat Apple nu gebruikt.

Prijs en beschikbaarheid

Al die camera- en verwerkingsupgrades zijn niet goedkoop? De prijs van de iPhone 13 is vergelijkbaar met die van zijn voorganger bij de lancering – € 799 voor het basismodel van 128 GB – en gaat van daaruit in stappen van € 100 naar de 256 GB, en vervolgens € 300 meer voor de nieuwe opslagoptie van 512 GB. De voorbestellingen van de iPhone 13 beginnen op vrijdag 17 september en je krijgt ze op de lanceringsdag, 24 september.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Apple lanceert de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max.

Apple iPhone 13 Pro en 13 Pro Max aangekondigd

Volgend bericht

Apple lanceert de iPhone 13 mini.

Maak kennis met de nieuwe Apple iPhone 13 mini

Gerelateerde berichten

Total
5
Share