Apple iPhone 13 kost mogelijk meer dan je verwacht

Een nieuw rapport van DigiTimes waarin niet-gespecificeerde bronnen worden geciteerd, beweert dat TSMC, een Taiwanees bedrijf dat halfgeleiders produceert, mogelijk zijn prijzen verhoogt voor geavanceerde sub-7nm-procestechnologieën. 

Prijsstijging voor Apple

Een van de klanten van TSMC is Apple, en zoals opgemerkt door Apple Insider, kan de mogelijk 5nm Apple A15-processor die we verwachten de iPhone 13 van stroom te voorzien, worden beïnvloed door de prijsstijging, en op zijn beurt kan het prijskaartje van de iPhone 13 eindigen hoger zijn dan verwacht.

Te midden van een wereldwijd chiptekort heeft TSMC zijn klanten naar verluidt verteld om prijsstijgingen tot 30% te verwachten, waarbij met name sub-7nm-processors een stijging tussen 3% en 5% zullen zien.

iPhone 13 ook de dupe?

Of deze informatie waar is en op zijn beurt de kosten van de iPhone 13 zal beïnvloeden, zullen we waarschijnlijk volgende maand ontdekken. De aankomende iPhone 13, 13 Pro, iPhone 13 Pro Max en iPhone 13 mini worden zeer waarschijnlijk officieel aangekondigd via een virtueel evenement op 7 of 14 september, volgens de laatste geruchten.

Ter referentie: de iPhone 12 van vorig jaar  begon bij $ 799, de iPhone 12 Pro kostte $ 999 voor het basismodel en de iPhone 12 Pro Max begon bij $ 1.099. Goedkoopste was de iPhone 12 mini , beginnend bij $ 699. Die telefoons worden aangedreven door de Apple A14 Bionic-processor, ook vervaardigd door TSMC.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1140

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.