Apple iPhone 13 komt met kleinere notch

We moeten nog wachten op de lancering van de iPhone 12, maar de geruchten rondom de iPhone 13 beginnen al op te waaien. De eerste berichten die wij opvangen zijn wel enigszins te verwachten, maar alsnog wel goed om te vermelden. Zo komt het model volgend jaar vermoedelijk met een kleinere notch.

We moeten nog wachten op de lancering van de iPhone 12, maar de geruchten rondom de iPhone 13 beginnen al op te waaien. De eerste berichten die wij opvangen zijn wel enigszins te verwachten, maar alsnog wel goed om te vermelden. Zo komt het model volgend jaar vermoedelijk met een kleinere notch.

Eindelijk een kleinere notch

Bij de introductie van de iPhone X was er nogal wat tumult ontstaan. De enorme notch werd niet door iedereen gewaardeerd. Tot op heden heeft Apple de notch behouden en ook in de aankomende iPhone 12 zal de notch nog relatief groot zijn. In de nieuwe iPhone 13 wordt dit mogelijk compleet op de schop genomen.

Wordt niet al te enthousiast. De breedte van de notch blijft waarschijnlijk gehandhaafd. De hoogte wordt echter wel aangepast. Met de aanpassing van de hoogte van de notch past alles beter in het geheel van de iPhone 13. Volgens de eerste berichten wordt de nieuwe notch zelfs tweemaal zo klein. Hoe Apple deze wijziging weet te maken is nog onbekend, maar we moeten er rekening mee houden dat bepaalde elementen van plek zullen wijzigen.

Geen garanties

Het bovenstaande gerucht is nog geen bevestiging dat het daadwerkelijk gaat gebeuren. Zo lijkt Apple ook bezig te zijn met een in-display FaceID. Vooralsnog lijkt deze techniek nog in de kinderschoenen te staan. Het is nog maar de vraag of het ver genoeg is doorontwikkeld bij de release van de iPhone 13. Daarnaast was het al de verwachting dat de iPhone 12 over een kleinere notch zou beschikken. Het is duidelijk dat deze verwachting ook niet is waargemaakt.

Krasvrije iPhone 13

De iPhone 12 zal de beschikking krijgen over het nieuwe Gorilla Glass Victus. Dit glas kan tot hoogtes van twee meter de smartphone prima beschermen. Helaas is het nieuwe glas nog steeds niet krasvrij en hierdoor kan het glas alsnog zwak worden. Het is juist dit laatste waar Apple flink mee worstelt. Het bedrijf uit Cupertino overweegt dan ook om een diamante coating te gaan gebruiken op de iPhone 13.

Uit recent onderzoek is gebleken dat scheuren in het scherm het meest voorkomend zijn bij de hedendaagse smartphone. Deze schade wordt opgevolgd door de krassen op het glas. De kosten voor de reparatie van een scherm of glas kan aardig in de papieren lopen. Gebruikers van een iPhone hebben zelfs de meeste kans op schade in vergelijking bij andere merken.

Om het tij te keren zal de iPhone 13 mogelijk voorzien worden van een dunne transparante diamante laag. Deze laag wordt over het Gorilla Glass getrokken. Hierdoor worden krassen in ieder geval al flink gereduceerd. De kosten zijn te overzien, want het zal slechts een paar cent kosten om deze laag aan te brengen.

Er is een gedegen kans dat de iPhone 13 op deze manier beschermt zal worden. Momenteel experimenteren meer fabrikanten met een dergelijke beschermlaag. In de toekomst zullen dus mogelijk met smartphones op deze manier beschermt worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Google Play Pass nu ook in Nederland beschikbaar.

Google Play Pass nu ook in Nederland beschikbaar

Volgend bericht

Deze bestaande Nokia smartphones krijgen Android 11.

Deze Nokia toestellen krijgen Android 11

Gerelateerde berichten

Total
1
Share