Apple iPhone 12S komt nog steeds met een notch

De iPhone 9 lijkt heel erg op de iPhone 8. Onderhuids zijn de verschillen echter enorm.

Hoewel de iPhone 12-serie wordt geleverd met de belangrijkste ontwerpwijziging in drie jaar, behoudt deze nog steeds de notch van iPhone X. Dit geldt dus ook voor de iPhone 12S. Ondertussen zijn de meeste fabrikanten overgestapt op pinhole-displays, en sommige hebben zelfs all-screen-smartphones met pop-up- en under-display-camera’s uitgebracht . Blijkbaar zal de volgende iPhone, waarvan een bron suggereert dat deze de iPhone 12S zal heten, ook de notch wegnemen.

Dikkere schermranden voor de iPhone 12S

Volgens tipgever Mauri QHD heeft een van de huidige prototypes geen notch, wat niet per se goed nieuws is, aangezien ze eraan toevoegen dat het toestel iets grotere schermranden heeft dan de iPhone 12.

Betekent dit dat de iPhone 12S een stevige bovenrand heeft in plaats van een inkeping? Dat klinkt onwaarschijnlijk, aangezien meerdere betrouwbare bronnen beweren dat de volgende generatie qua ontwerp niet zo’n grote afwijking zou zijn. Volgens die rapporten zullen de iPhones voor 2021 iets kleinere inkepingen hebben dan de huidige iPhone’s. De inkeping wordt naar verluidt in hoogte verkleind, niet in breedte. De nieuwe toestellen zullen naar verwachting ook een haar dikker zijn, vermoedelijk om plaats te maken voor grotere batterijen. 

De iPhone 12S (13) wordt pas in september verwacht, dus Apple heeft het ontwerp misschien nog niet op slot gedaan. Toch is het onwaarschijnlijk dat de nieuwe smartphones zullen terugkeren naar een volledig omlijsting. De iPhone 8 van 2017 was Apple’s laatste vlaggenschiptelefoon met een dergelijk ontwerp. De 2020 iPhone SE heeft niet bepaald een moderne esthetiek, maar het is een budgettelefoon. Deze laatste mogen wij dus eigenlijk in dat opzicht niet meetellen.

Prototype hint naar iets anders?

Het kan zijn dat het eerder genoemde prototype een under-display camera heeft. Door Apple aangevraagde patenten suggereren dat het bedrijf sensoren onder het scherm wil plaatsen om de inkeping te elimineren. Tipster Ice Universe heeft al gezegd dat de notch van de iPhone in 2021 “spoorloos zal verdwijnen”. 
De meeste rapporten suggereren ook dat de volgende iPhones Touch ID onder het display zullen hebben. Face ID gaat nergens heen, omdat het ook als nuttig wordt beschouwd voor augmented reality en fotografie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Er zijn renders en details gelekt over de Sony Xperia 1 III

Details en renders gedeeld over de Sony Xperia 1 III

Volgend bericht

De eerste renders van de Galaxy Z Fold3 geven ons een inkijk in het nieuwe model.

Deze renders brengen de Galaxy Z Fold3 leven

Gerelateerde berichten

Total
1
Share