De Apple iPhone 12 Pro Max heeft mogelijk al wat details prijsgegeven.

Apple iPhone 12 wordt mogelijk op 8 september gelanceerd

De geruchtenstroom rondom de iPhone 12 komt nu vol op gang. Er lijkt inmiddels het nodige duidelijk te zijn rondom de smartphone, maar de fabrikant weet ons altijd bij lancering nog te verrassen. Een datum van lancering was tot op heden nog niet bekend, maar volgens verschillende bronnen is er nu wel een datum geprikt door Apple. Deze kunnen wij dus alvast in onze agenda noteren.

Lancering 8 september

Volgens verschillende bronnen wil Apple op 8 september hun nieuwe generatie producten aan het wereldwijde publiek voorstellen. Naast de iPhone 12 zal onder meer de Apple Watch en de iPad de revue passeren. Uiteraard zijn wij nu gericht op de langverwachte iPhone 12. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal de lancering was versobert verlopen in verband met het coronavirus. De lancering wordt door Apple dan ook online gedaan. Het is overigens niet de eerste keer dat Apple dit doet, want in de voorgaande jaren kon je de lancering via Youtube ook volgen.

Pre-orders en leveringen iPhone 12

Een andere bron weet inmiddels ook data’s te koppelen aan de pre-orders en daadwerkelijke leveringen. Alhoewel deze data overeenkomen met de verwachtingen zullen wij deze informatie nog even met een korrel zout moeten nemen. Volgens de bron zullen de pre-orders op de iPhone 12 op 2 oktober geopend worden. Het betreft echter wel een korte pre-order periode, want op 9 oktober zullen dan de eerste leveringen daadwerkelijk plaats moeten vinden.

Vanwege het coronavirus zijn er vertragingen ontstaan in de productie en ontwikkeling van de iPhone 12. Dit is dan ook de directe reden dat het model dit jaar de winkels later zal bereiken. Daarnaast moet er opgemerkt worden dat het topmodel mogelijk nog iets later zal arriveren.

Pro en Pro Max

De absolute topmodellen zullen nog wat later geleverd worden. Volgens ingewijden zullen deze modellen met een week vertraging in de pre-order gaan. Het bedrijf is van plan om de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max op 16 oktober in de pre-order te zetten. De eerste leveringen zullen dan op 23 oktober plaatsvinden. Het is overigens niet de eerste keer dat een iPhone met een dergelijke vertraging op de markt komt. Al eerder ondervond de iPhone Xr een dergelijke vertraging vanwege problemen met het LCD-scherm.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.