Er gaan geruchten rond dat de Apple iPhone 12 zonder lader geleverd wordt.

Apple iPhone 12 nu met of zonder snellader ?

Je kunt je afvragen of bepaalde keuzes nu wel zo handig zijn. Apple is niet de eerste fabrikant die standaard met een snellader standaard in de doos kwam. Sterker nog, het was zelfs een laatkomer. Zo laat dat deze was toegevoegd zo snel lijkt deze weer te verdwijnen. Om nog meer hete kolen op het vuur te gooien is er zelfs een claim dat de iPhone 12 straks helemaal niet meer met een lader geleverd wordt. Je kunt het uiteraard met een korrel zout nemen, maar er zit wel een bepaalde gedachtegang achter.

Prijs drukken

Steeds meer fabrikanten proberen elkaar af te troeven op de prijs. Vooral de Chinese fabrikanten, zoals Oppo en OnePlus, zijn hier erg sterk in. Vooralsnog lijken partijen zoals Samsung en Apple hier ongevoelig voor te zijn. Tot nu dan. Volgens een goed geïnformeerde bron zal de iPhone 12 dit jaar zonder accessoires geleverd worden. Bij de verkoop zal het nieuwe topmodel dus iets lager in zijn prijs uitvallen, terwijl de specificaties beduidend beter zijn. De magie van deze prijsdaling zit hem dus in het feit dat de iPhone 12 simpelweg kaal wordt geleverd.

Accessoires iPhone 12

Normaal gezien wordt er bij een iPhone een lader en een headset meegeleverd. Om eerlijk te zijn zien wij deze zaken ook weer terug bij elke andere willekeurige smartphone die je koopt. Tot dusver is er nog geen nieuws te noemen. Het wordt echter wel nieuws wanneer Apple besluit om bij de iPhone 12 geen headset of lader meer bij te voegen.

Met het weglaten van deze accessoires lijkt Apple een weloverwogen besluit te nemen. Men wil de keuze volledig bij de klant neerleggen welke accessoire passend is bij hun situatie. Op deze manier kan de klant er voor kiezen om geen headset te nemen. Een andere klant kan er juist voor kiezen om de standaard 5W lader voor lief te nemen, terwijl een andere klant juist de nieuwe 20W snellader wenst. Je kunt deze accessoires dus zelf aankopen. Op deze manier worden de accessoires niet opgedrongen en bepaal je zelf nog wat je extra wilt betalen voor de iPhone 12. Je kunt je daarnaast ook nog goed voorstellen dat je al een bestaande iPhone hebt. In dat geval is er een gedegen kans dat je helemaal geen extra accessoire nodig hebt.

Voor Apple is het daarnaast de nieuwe stap om hun draadloze AirPods aan de man te brengen. De verkoop kan wel een extra stimulans gebruiken en met het weglaten van de standaard headset in de doos hoopt de fabrikant op deze extra stimulans.

Werkelijk zonder lader?

Er valt natuurlijk wat te zeggen voor het bovenstaande verhaal. Je kunt je echter afvragen of Apple daadwerkelijk wil afwijken van het huidige stramien. Een headset en een lader hoort er immers bij. Nieuwe iPhone-gebruikers worden sowieso geforceerd om hier een keuze in te maken. De lader is in dat geval niet optioneel, maar een verplichting om te kopen. Het is de vraag of dit überhaupt zomaar mag. Het blijft immers een essentieel onderdeel van de iPhone 12 om hem te kunnen gebruiken.

Wij gokken er gewoon op dat de iPhone 12 standaard met een lader wordt geleverd. Je kunt je dan echter afvragen of dit een snellader wordt. Het verhaal rondom de headset kunnen wij in dat geval beter volgen. Dit is immers geen noodzakelijke accessoire om de iPhone 12 te kunnen laten werken.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.