Apple iPhone 12 komt zonder 120Hz scherm

De iPhone 12 komt beschikbaar in een nieuwe kleur en verschillende schermformaten.

De geruchten rondom het scherm van de aankomende iPhone 12 gaan al geruime tijd rond. De geruchtenstroom is dan ook nog niet gestopt. Toch lijkt er wel een einde te komen aan de geruchten rondom de verversingsfrequentie op deze schermen. Apple heeft mogelijk zelf al het besluit genomen om de 120Hz schermen voor dit jaar nog niet te implementeren. Hier zijn volgens bronnen meerdere redenen voor.

Domino

De komst van de 120Hz scherm naar een iPhone 12 houdt iedereen flink bezig. Zo werd recentelijk duidelijk dat Apple officieel heeft aangegeven dat de nieuwe generatie iPhone’s voor dit jaar is vertraagd. Volgens velen had dit direct te maken met de ingewikkelde implementatie van deze hogere verversingsfrequentie. Daarnaast moest de fabrikant nog en besluit nemen over de accu. Deze schermen vragen immers ook meer stroom. Het gerucht rondom het scherm en de vertraging leek als een domino verder door te zetten.

Er zijn gelukkig nog enkele andere, betrouwbare, bronnen die deze geruchtenstroom tot een halt hebben geroepen. Sterker nog, volgens deze bronnen kunnen wij de 120Hz schermen op de iPhone 12 nu definitief vergeten.

Accu iPhone 12

Een veelbesproken onderdeel van de iPhone 12 is de accu. Nu ook 5G een onderdeel wordt van de smartphone zal de accu een flinke optater krijgen. Tel hier nog eens een 120Hz scherm bij op en de accu is op papier wel erg snel leeg. Recentelijk kwam er ook betrouwbare informatie naar buiten dat de iPhone 12 zelfs over een kleinere accu zou beschikken. Dit laatste bericht staat natuurlijk lijnrecht tegenover de technologische vooruitgang in de iPhone 12. In dat geval zou je met de nieuwe smartphone er flink op achteruit gaan als je naar de standbytijd kijkt.

Vooral de kleinere accu lijkt in eerste instantie al te bevestigen dat de schermen met de hoge verversingsfrequentie voor dit jaar er niet in zullen zitten.

Andere problemen

Volgens dezelfde bronnen gaat het 120Hz scherm er ook om andere redenen niet komen. Er zijn momenteel problemen met de implementatie van het scherm in de iPhone 12. Hierbij liggen de verschillende bronnen nog wel wat uiteen. De een meldt namelijk dat het probleem in de software ligt, terwijl de ander meldt dat het juist hardwarematig is. Het exacte probleem zullen wij nu dus niet te weten komen, maar dat Apple het niet voor elkaar zal krijgen lijkt inmiddels wel duidelijk te zijn.

60Hz

We zullen moeten leven met het feit dat de alle iPhone 12 modellen geleverd zullen worden met een 60Hz scherm. De vele critici zullen op basis hiervan het nieuwe model al direct afschieten. Geheel ongelijk kunnen wij ze hier niet geven. Verschillende middenklasse smartphones beschikken immers al over een 90Hz scherm. Een 60Hz scherm werkt natuurlijk prima, maar de hogere verversingsfrequentie heeft inmiddels wel zijn doel bewezen. Het werkt toch net een stuk fijner.

Gelukkig is Apple wel een fabrikant die een product liever goed op de markt zet. Wanneer iets niet aan hun standaarden voldoet zal men deze vooruitgang liever bewaren voor de volgende generatie. In dit geval moeten wij dus nog even een jaar geduld hebben verwachten wij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Voor het eerst komt de Huawei Mate 40 goed in beeld dankzij deze nieuwe renders.

Huawei Mate 40 & Mate 40 Pro 5G eindelijk in beeld gebracht

Volgend bericht
Zowel de Galaxy Note 20 serie als de Galaxy Z Fold 2 hebben hun wereldpremiere meegemaakt.

Samsung lanceert de Galaxy Note 20 en Galaxy Z Fold 2

Gerelateerde berichten
Total
1
Share