De alom bekende sensor-shift hardware maakt mogelijk zijn intrede in de iPhone 12.

Apple iPhone 12 komt met vernieuwde cameratechniek

De aankomende iPhone 12 wordt mogelijk de eerste iPhone in vier jaar die behoorlijk wat grote wijzigingen zal doormaken. Al eerder gingen er geruchten rond dat op het gebied van het ontwerp de nodige zaken zullen wijzigen. Nieuwe geruchten weten inmiddels ook te melden dat de nieuwe iPhone 12 over verbeterde cameratechniek zal beschikken.

Sensor-shift hardware iPhone 12

Volgens bronnen werkt Apple mogelijk aan een vernieuwde techniek voor optische beeldstabilisatie. Deze nieuwe techniek moet uiteindelijk zijn weg gaan vinden in de iPhone 12 Pro en de Pro Max. De techniek zelf is niet nieuw. Sterker nog, in de wereld van de fotografie is het gebruikelijk dat een camera over deze hardware beschikt. Het gaat hierbij om sensor-shift hardware.

Het verschil zit hem in de details, maar hier kunnen wel de grote verschillen gemaakt worden. Bij optische beeldstabilisatie wordt de lens in de camera bewogen om een trilvrij beeld te krijgen. Wanneer de sensor-shift hardware wordt gebruikt zal echter de complete sensor bewogen worden. Fundamenteel werkt het dus degelijk anders, maar deze laatste techniek biedt nog meer voordelen voor de iPhone 12.

Voordelen nieuwe techniek

Je zou haast denken dat de beeldkwaliteit een stuk beter wordt wanneer Apple voor een dergelijke techniek zou kiezen. Niets is minder waar. De beeldkwaliteit zou onderling weinig verschillen en mag zelfs verwaarloosd worden. Het is echter wel zo dat sensor-shift hardware in de regel genomen goedkoper en compacter is. Hierdoor kan de fabrikant kostbare ruimte binnen de iPhone 12 anders benutten en de prijs nog iets laten zakken wanneer hier werkelijk voor gekozen wordt.

Een ander voordeel van deze sensor-shift hardware is dat het onafhankelijk werkt met welke lens dan ook. Voor de hoofdcamera is de standaard optische beeldstabilisatie vaak goed genoeg. Met sensor-shift hardware wordt het nu ook mogelijk om bijvoorbeeld de ultrabreedhoeklens te voorzien van een dergelijke stabilisatie. Dat is uiteraard wel weer een groot voordeel in het dagelijkse gebruik van de camera.

Andere upgrades

De nieuwe iPhone 12 krijgt naast deze nieuwe sensor-shift hardware techniek ook nog een tal van andere upgrades met zich mee. Zo werkt Apple momenteel aan een 3D-sensing systeem welke Face ID zal vervangen. De werking hiervan laat zich uiteraard raden. Mogelijk zien wij deze techniek voor het eerst terugkomen op de iPad Pro. Deze techniek kan mogelijk ook nog zijn weg vinden in de camera’s van de iPhone 12. Denk hierbij aan een verfijnde portretmodus met 3D-sensing technologie van Apple.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.