Cameramodule en scherm voor de iPhone 11 in productie

Apple iPhone 12 komt met 6 GB werkgeheugen

We weten het inderdaad. Het is nog ver weg, maar dat neemt niet weg dat de eerste geruchten over de iPhone 12 inmiddels opduiken. Al eerder werd duidelijk dat deze iPhone 12 mogelijk een drastische wijziging zal ondergaan als wij kijken naar het ontwerp. Onderhuids zal er natuurlijk ook nog het nodige veranderen.

Werkgeheugen iPhone 12

Een belangrijk punt van aandacht is en blijft het werkgeheugen. Dit werkgeheugen zorgt voor betere prestaties van de processor, maar teveel werkgeheugen zorgt ook weer voor een forse prijsstijging. Wanneer het besturingssysteem zijn werk goed doet kun je ook prima werken met minder werkgeheugen. Dit is exact wat er met de iPhone gebeurd. In vergelijking met de huidige generatie high-end smartphones krijgen de iPhone’s beduidend minder werkgeheugen. Desalniettemin presteren de iPhone’s prima.

Volgens verschillende bronnen zullen de aankomende iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max de eerste modellen worden die standaard over 6 GB werkgeheugen gaan beschikken. De ‘standaard’ iPhone 12 krijgt dus gewoon nog 4 GB werkgeheugen mee. Deze informatie komt van zeer betrouwbare bronnen die het al eerder bij het rechte eind hebben gehad.

Nieuwe technieken

Zowel de iPhone 12 Pro als de iPhone 12 Pro Max krijgen waarschijnlijk beide de beschikking over 3D gezichtsherkenning aan de achterzijde van de camera’s. Hierdoor komen er extra mogelijkheden beschikbaar voor betere foto’s. Hoe dit uiteindelijk zijn uitwerking zal hebben zal volgend jaar pas bekend worden. De techniek is echter al wel beschikbaar voor de selfiecamera en wij kunnen ons dus wel een goed beeld vormen welke mogelijkheden er dus zullen zijn.

De complete serie iPhone 12 zal standaard 5G ondersteunen. Dit is in ieder geval de verwachting en het zal ons verbazen als Apple nog niet mee gaat in deze nieuwste netwerktechniek.

Apple iPhone SE2

We mogen ook niet vergeten dat er nog een andere nieuwe iPhone gelanceerd zal worden. De iPhone SE2 zal mogelijk zijn opwachting in maart maken. De productie van deze smartphone wordt in februari opgestart. Het model heeft veel weg van het ontwerp van de iPhone 8. De SE2 krijgt de beschikking over een 4.7 inch touchscreen met de Touch ID home button. Voor de rekenkracht wordt het model uitgerust met de A13 Bionic chip samen met 3 GB werkgeheugen. Zoals je mag verwachten zal dit model 5G nog niet ondersteunen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.