De adviesprijzen van de iPhone 12 zijn nu al gelekt. Dit is ruim voordat de modellen daadwerkelijk worden gelanceerd.

Apple iPhone 12 heeft indrukwekkende prijsstelling

Apple staat er om bekend dat hun smartphones relatief duur zijn in tegenstelling tot bijvoorbeeld Samsung en Huawei. Het was dan ook de verwachting dat de iPhone 12 wederom een prijsstijging zou krijgen. Dit zou mede komen door de ondersteuning van 5G. Uit zeer betrouwbare bronnen is nu de informatie naar buiten gekomen dat de fabrikant de prijs van hun nieuwste model vrijwel gelijk wil houden.

iPhone 12

Zoals wij weten wil Apple dit jaar een budgetvriendelijk model op de markt zetten van hun vlaggenschip. Onder de naam iPhone 12 kun je in het bezit komen van het goedkoopste model. Wij kunnen er redelijkerwijs van uit gaan dat deze versie wordt geleverd met een 5.4 inch OLED-scherm. Wat inmiddels ook duidelijk lijkt is dat Apple een kleinere notch aan de bovenzijde zal hanteren. Daarnaast zullen de bezels rondom het scherm nog een fractie dunner zijn. Aan de achterzijde wordt de iPhone 12 voorzien van een tweetal camera’s.

Om het geheel af te maken wordt het model geleverd met de nieuwste A14 Bionic chipset welke ook 5G zal ondersteunen. Dit model zal omgerekend ongeveer € 749,= kosten.

iPhone 12 Plus/Max

Over de naam is nog iemand het eens. De ene bron meldt dat het om de Plus gaat, maar de ander meent dat het om de Max gaat. Wat wel duidelijk is dat dit model de huidige iPhone 11 zal vervangen. Deze versie zal de beschikking krijgen over een 6.1 inch OLED-scherm met dus ook de kleinere notch en dunnere bezels. Vooral de schermgrootte lijkt hier het grote verschil te zijn ten opzichte van het instapmodel. De camera’s aan de achterzijde, de chipset en de ondersteuning blijft namelijk exact hetzelfde.

Dit model zal in zijn prijs wel iets gaan stijgen wanneer je kijkt naar zijn voorganger. Omgerekend zal de iPhone 12 Plus/Max ongeveer € 849,= kosten. Met deze prijsstelling grijpt de fabrikant terug naar de iPhone Xr die destijds voor een soortgelijke prijs de deur uit ging.

iPhone 12 Pro

Het mag duidelijk zijn welk huidig model deze iPhone 12 Pro zal vervangen. Om duidelijke verschillen te maken zal deze ‘Pro’ van een groter scherm voorzien worden. Het wordt namelijk hetzelfde scherm als die wij al in de ‘Plus’ zien terugkomen. Verschillende bronnen melden echter dat Apple nog druk doende is om juist dit scherm met een verversingsfrequentie van 120 Hz te voorzien. Dit laatste zou namelijk beter aansluiten op de huidige concurrentie.

De iPhone 12 Pro wordt geleverd met een drietal camera’s aan de achterzijde. Het belooft daarnaast het eerste model in de reeks te worden die ook de befaamde LiDAR-scanner zal overnemen vanuit de iPad Pro. Omgerekend zal de iPhone 12 Pro ongeveer € 1049,= kosten.

iPhone 12 Pro Max

De aankomende iPhone 12 Pro Max iets niets meer of minder dan de uitvergrote versie van de Pro. De verschillen zullen hem dus enkel in het scherm zitten. Dit model wordt daarom geleverd met een immense 6.7 inch OLED-scherm. Naar verwachting zal deze Pro Max voorzien worden van een grotere accu. Omgerekend zal de Pro Max ongeveer € 1149,= kosten.

Uiteraard zullen er nog verschillende configuraties zijn in de zin van opslagcapaciteit. De genoemde prijzen zijn daarom dan ook de vermoedelijke instapprijzen van de verschillende modellen. Wanneer je dus meer opslag wenst zul je ook meer moeten neertellen.


Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.