Apple iPhone 11 komt ook met draadloos laden

Steeds meer fabrikanten leggen hun focus ook op snel laden en draadloos laden. Dit is nu juist iets waar de iPhone nog niet om bekend staat. Volgens bronnen zal de nieuwe iPhone 11 ook over deze functies gaan beschikken. Naast dat de iPhone 11 sneller geladen kan worden, zal ook draadloos laden van een andere iPhone 11 of de accessoires ondersteunt gaan worden.

Steeds meer fabrikanten leggen hun focus ook op snel laden en draadloos laden. Dit is nu juist iets waar de iPhone nog niet om bekend staat. Volgens bronnen zal de nieuwe iPhone 11 ook over deze functies gaan beschikken. Naast dat de iPhone 11 sneller geladen kan worden, zal ook draadloos laden van een andere iPhone 11 of de accessoires ondersteunt gaan worden.

Functioneel

Steeds meer fabrikanten maken gebruik van de techniek om smartphones draadloos op te laden. Zo kun je met de Huawei Mate 20 een andere smartphone makkelijk draadloos opladen. Bij de Galaxy S10 kun je ook optionele accessoires draadloos opladen. Juist dit laatste lijkt erg functioneel te zijn.

Volgens laatste bronnen zal de nieuwe iPhone 11 ook over deze laatste functie gaan beschikken. Je kunt dus makkelijk een andere iPhone 11 opladen, maar ook optionele accessoires kunnen makkelijk draadloos worden opgeladen door de iPhone 11 door ze er simpelweg op te leggen. Exacte details over de techniek van deze manier van opladen ontbreken op dit moment helaas nog.

Airpods en Apple Watch

De meest populaire accessoires van Apple zijn de Airpods en de Watch. De nieuwe versies hiervan worden in de aankomende weken verwacht. De nieuwe Airpods zouden draadloos laden ook gaan ondersteunen. Hierdoor is het dus in de toekomst mogelijk om deze nieuwe generatie Airpods ook draadloos op te laden via de iPhone 11. Bij de Watch is het niet veel anders en hoef je de smartwatch maar enkel op de smartphone te leggen om hem weer voeding te geven. Deze toegevoegde functionaliteit geeft enkel maar extra kracht aan het gerucht dat ook de iPhone 11 deze functie zal gaan ondersteunen.

Snelladen

Een groot gemis op de huidige generatie iPhone’s is wel de snellaadfunctie. Standaard levert de fabrikant een 5W lader mee. Steeds meer fabrikanten werken echter met veel krachtigere snelladers waarbij de 18W versie de meest gebruikte versie is. Al eerder was er een sterk vermoeden dat Apple met deze lader zou gaan komen, maar helaas werden wij hierin teleurgesteld. De komst van de snellader, standaard in de verpakking, lijkt nu plotseling een stuk dichterbij.

Voor de functie van het snelladen is er wel een USB-C poort nodig. Deze ontbreekt vooralsnog bij de iPhone en werkt de fabrikant nog met hun eigen Lightning poort. Volgens bronnen werkt de fabrikant nu met een speciale kabel waaraan zowel een USB-C connector aan bevestigd zit als een Lightning connector. Dit kan betekenen dat de iPhone 11 met beide connectoren gaat werken, maar dit lijkt ons onwaarschijnlijk. Wij zien dit nu vooral als een test en in de aankomende maanden zal blijken welke keuze de fabrikant zal gaan maken voor hun nieuwe iPhone 11. Wij hopen van harte dat ook het snelladen tot de standaard mogelijkheden gaat behoren bij de nieuwe generatie iPhone’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Een bekende bron heeft in de Geekbench een tweetal modellen van Xiaomi gespot die mogelijk over deze functie beschikken. Onder de codenamen bamboo_sprout en cosmos_sprout staan beide modellen in de database. Juist de toevoeging _sprout wijst er op dat deze modellen op basis van Android One gaan werken. Deze laatste toevoeging heeft de fabrikant immers eerder gebruikt bij andere Android One smartphones. Met deze informatie hebben wij wellicht de eerste informatie in handen over de Mi A3 en de Mi A3 Lite.

Xiaomi Mi A3 komt met in-display vingerafdrukscanner

Volgend bericht
Het bedrijf Nintendo staat sinds de beginjaren bekend om zijn games en consoles. Het bedrijf is dan ook puur gericht op gaming en ook met vele successen. Al eerder werd Nintendo in verband gebracht met een gamingsmartphone, maar hierna werd het erg stil. De geruchten lijken nu weer aan te wakkeren. Komt Nintendo dan nu echt met een gamingsmartphone?

Nintendo komt mogelijk met gamingsmartphone

Gerelateerde berichten
Total
8
Share